Zeker tot in december geen amateurvoetbal

27-10-'20 20.00 uur | Corona amateurvoetbal | Door: Klaas LeegwaterVIND   JOUW   WERKGELUK!


Tot zeker in december zal er bij de amateurs niet gevoetbald worden. De huidige maatregelen tegen het coronavirus zullen voorlopig nog niet worden afgeschaald, mogelijk komende weken wel een verscherping. Dit maakte coronaminister Hugo de Jonge vanavond bekend tijdens een kort persmoment over de huidige situatie rond de coronapandemie.

De Jonge: "De huidige maatregelen, de zogenoemde gedeeltelijke lockdown, zijn zeker tot in december nodig." Eerder zouden de maatregelen vier weken duren, vanaf medio oktober. Het amateurvoetbal zou zodoende stilliggen tot midden november. Tot wanneer dit nu zal duren is dus nog niet bekend, maar elk geval tot half december. Tot die tijd trainen de clubs in regio Aalsmeer in aangepaste vorm.

Volgende week dinsdag geven Rutte en De Jonge weer een persconferentie, tenzij de cijfers zo alarmerend zijn dat er eerder maatregelen nodig zijn.

Extra financiële steun sportclubs
Volgens premier Mark Rutte liggen alle mogelijke scenario's op tafel. "Een volledige lockdown is dan een schrikbeeld. Want dat betekent dat iedereen thuis moet blijven. Daarom zeg ik opnieuw: hou je aan de regels, zoek niet de randen op. Zo kunnen we voorkomen dat het land verder op slot moet."

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor sportverenigingen die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen.

Het sport-specifieke pakket wordt aangepast en opnieuw opengesteld voor de periode 1 oktober t/m 31 december. Met dit laatste is een bedrag van 60 miljoen gemoeid. Hiermee erkent het kabinet het enorme maatschappelijke belang van het unieke verenigingsleven in Nederland.

Het blijft dus nog gissen wanneer en op welke wijze de competitie bij de amateurs opgestart kan worden. In het geruchtencircuit circuleren verschillende opties waarbij optie 1 na vandaag geschrapt kan worden.
Reageer

Deel dit artikel: