KDO schiet weinig op met punt bij ROAC, zondag 'degradatieduel' in Langeraar

14-3-'23 11.00 uur | ROAC-KDO 0-0 | Door: Klaas Leegwater

Naast het Uithoornse Legmeervogels raakt ook buurman KDO uit de Kwakel maar niet uit de problemen, de tweedeklasser schommelt alweer een tijdje tussen een rechtstreekse degradatieplaats en een plek om in juni het klasseschap te verdedigen in de nacompetitie.

Winst afgelopen zondag bij ROAC zou de formatie van Edwin Reder aansluiting geven met positie elf, kort boven de degradatiezone. Het punt dat KDO in Rijpwetering behaalde in een gelijkspel (0-0) leverde de roodwitten nauwelijks enig voordeel op.

De situatie voor de polderploeg blijft daarom voorlopig delicaat, het verschil naar de veilige plek acht groeide naar zes punten.

De 'degradatiewedstrijd' van KDO komende zondag in Langeraar tegen Altior, de nummer dertien op de ranglijst, heeft voor de Kwakelaars een belangrijke lading. Een nederlaag van Reder en Co brengt KDO meer in het nauw, winst houdt zicht op ontsnapping uit elk geval de (rechtstreekse) degradatiezone.

Uitslagen/Standen zondag 2B

Lees het wedstrijdverslag ROAC-KDO op Leiden Amateurvoetbal

Dit seizoen geldt in 2B een verruimde degradatieregeling. Nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks. Nummers 9, 10 en 11 gaan strijden in de nacompetitie voor klassebehoud.
Lees hier meer over de degradatieregeling

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer


Deel dit artikel: