Komende seizoenen versterkte degradatie vanwege nieuwe 'voetbalpiramide'


16-9-'22 16.30 uur | Wijzigingen piramide | Door: Klaas Leegwater

Aankomend seizoen en volgend seizoen zal er een versterkte degradatie plaatsvinden in het amateurvoetbal. Dit maakte de KNVB vanmiddag bekend bij de presentatie van de promotie/degradatie regeling. De reden voor de wijziging is de vorming van een nieuwe 'voetbalpiramide'.

De (sub)top van de piramide zal in de komende seizoenen smaller wordt gemaakt. De teams die uitkomen in de derde divisie, de nieuwe vierde divisie én de eerste klasse zullen vanaf het seizoen 2023/’24 gemengd (zaterdag-zondag) worden ingedeeld.

Door deze veranderingen ontstaan er in de (sub)top sterkere competities met kleinere krachtsverschillen en ontstaat er een betere aansluiting tussen de eerste klasse en de nieuwe vierde divisie. In de lagere klassen ontstaan competities met kleinere reisafstanden en meer derby’s.

Om de nieuwe piramide te realiseren vindt in de seizoenen 2022/’23 en 2023/’24 in de 1E klasse tot en met de 4E klasse een versterkte degradatie plaats. Voor komend seizoen houdt dit voor de clubs in de regio Aalsmeer het volgende in:

za 2D West2: FC Aalsmeer en Legmeervogels:
Rechtstreekse degradatie voor nummers 12, 13, 14 naar de derde klasse. Nacompetitie voor behoud klasseschap voor nummers 9,10 en 11. Nummer 1 promoveert naar de eerste klasse. De periodekampioenen strijden in de nacompetitie voor twee promotieplaatsen naar de eerste klasse.

zo 2B West1: KDO:
Rechtstreekse degradatie voor nummers 12, 13, 14 naar de derde klasse. Nacompetitie voor behoud klasseschap voor nummers 9,10 en 11. Nummer 1 promoveert naar de eerste klasse. De periodekampioenen strijden in de nacompetitie voor drie promotieplaatsen naar de eerste klasse.

za 3A West2: RKDES:
Rechtstreekse degradatie voor nummers 12, 13, 14 naar de vierde klasse. Nacompetitie voor behoud klasseschap voor nummers 9,10 en 11. Nummer 1 promoveert naar de tweede klasse. De periodekampioenen strijden in de nacompetitie voor twee promotieplaatsen naar de tweede klasse.

zo 3D West1: FC Aalsmeer:
Rechtstreekse degradatie voor nummers 12 en 13 naar de vierde klasse. Nacompetitie voor behoud klasseschap voor nummers 9,10 en 11. Nummer 1 promoveert naar de tweede klasse. De drie periodekampioen strijden in de nacompetitie voor twee promotieplaatsen naar de tweede klasse.

Bekijk hier de volledige promotie/degradatieregeling van alle klassen.

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer
Voor ritten van en naar Schiphol. Op basis van piketdiensten. Mail uw CV naar jkoster@hotelchariot.nl


Deel dit artikel: