Mogelijk inzet van de Mosquito tegen hangjeugd terrein Aalsmeer

1-11-'20 14.00 | Gebruik van de Mosquito | Door: Klaas LeegwaterTAKE AWAY MENU, via Whatsapp. Ook thuisbezorging.
Dorpsstraat 93 Aalsmeer.

Om de overlast van rondhangende jeugd in de avonduren op het terrein van FC Aalsmeer te weren wordt mogelijk een zogenaamde Mosquito ingezet. Dit opperde FC Aalsmeer-voorzitter Eef Niezing onlangs bij de regionale zender NH-Nieuws.

Eerder schreef Voetbal in Aalsmeer al over de overlast van rondhangende jeugd op het sportpark aan de Beethovenlaan. De club wordt de laatste jaren regelmatig geplaagd door verschillende vormen van vandalisme. Jeugd die doordeweeks de kunstgrasvelden betreedt om een balletje te trappen, vernielingen pleegt en de tribune achterlaat bezaaid met afval.

Voor Eef Niezing is de maat nu vol. "Er zit niets anders op dan maatregelen aan te kondigen. We bekijken bijvoorbeeld of we de mosquito-pieptoon kunnen inzetten. Dat maakt het voor overlastgevende jeugd minder prettig om op een tribune of onder een luifel te gaan zitten", aldus de preses tegen NH-Nieuws.

Hoge irritante pieptoon
De Mosquito is sinds enkele jaren op de markt en produceert een hoog geluid van ongeveer 17 KHz, alleen hoorbaar voor personen tussen de 10 en 25 jaar die het geluid ervaren als irritant. Het apparaat heeft een bereik van ongeveer 25 meter, afhankelijk van de omgeving waar die gemonteerd is. De Mosquito kan worden geactiveerd door een tijdsklok, bewegingsmelder of een afstandsbediening.

De Mosquito mag niet zomaar op elke plek gebruikt worden. Meestal is er eerst een wijziging nodig in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) waarin de mogelijkheid voor het gebruik van het apparaat wordt vastgelegd.

In Aalsmeer kijken ook exploitant van het sportterrein ESA en de gemeente Aalsmeer naar de mogelijkheden. Een woordvoerster van de gemeente Aalsmeer tegen NH-Nieuws: "De problemen zijn bij ons bekend en we zijn in gesprek met FC Aalsmeer om tot een oplossing te komen. Op korte termijn komt daarover meer duidelijkheid."

Bekijk het gesprek met Eef Niezing op NH-Nieuws:

Tekst: Klaas LeegwaterVIND   JOUW   WERKGELUK!

Reageer

Deel dit artikel: