Overlast sportpark FC Aalsmeer houdt aan (update)

21-10-'20 13.00 | Update 23-10 13.00 | Door: Klaas LeegwaterTAKE AWAY MENU, via Whatsapp. Ook thuisbezorging.
Dorpsstraat 93 Aalsmeer.

Al jaren wordt het sportpark van FC Aalsmeer met enige regelmaat geplaagd door verschillende vormen van vandalisme. Jeugd die doordeweeks de kunstgrasvelden betreedt om een balletje te trappen, vernielingen pleegt en het sportterrein achterlaat bezaaid met afval. Vooral dat laatste is de laatste weken schering en inslag bij FC Aalsmeer.

Veelal in het weekend in de avonduren klimmen jeugdige inwoners over de lage hekken om in de tribune op het hoofveld te gaan chillen. Drank, etenswaren, en de nodige sfeer verhogende middelen worden meegenomen en ter plaatse genuttigd.

Dat leverde op wedstrijddagen een beeld op van een smerige tribune, vol met afval. Onder meer etenswaren, drankblikjes, plastic zakken en gebruikte lachgaspatronen zorgen voor een bende in de tribune.

Na eerdere klachten van FC Aalsmeer bij gemeente en politie over overlast werd er in de zomer in de middag- en avonduren regelmatig gesurveilleerd bij het sportpark. Toch weet de jeugd de laatste tijd vooral tijdens het weekend in de nachtelijke uren het terrein weer op te zoeken voor samenkomsten.

Lage hekken bij terrein FC Aalsmeer

Het bestuur van FC Aalsmeer heeft in het verleden bij de gemeente herhaaldelijk gevraagd de afrastering rond het sportpark te verhogen opdat overlast gevende jeugd minder makkelijk het terrein kan betreden. Tot nu toe is daar geen gehoor aan gegeven.

Update 23-10:
Het bestuur van FC Aalsmeer heeft vandaag (vrijdag) op de clubsite haar ongenoegen geuit over de overlast op het sportpark en heeft aanwijzingen dat er eigen leden bij betrokken zijn. "Wanneer dit werkelijk het geval blijkt te zijn, schroomt het bestuur er niet toe om over te gaan tot het onmiddellijk stopzetten van het lidmaatschap (royement) en zullen onkosten in rekening worden gebracht."

Lees het volledige bestuursbericht.

Tekst: Klaas LeegwaterVIND   JOUW   WERKGELUK!

Reageer

Deel dit artikel: