Archieffoto van Joeri Stange (links), matchwinner zondag tegen DCG.   Archief-foto: Jaap Maars


Knappe zege KDO op gefrustreerd DCG

KDO klimt in snel tempo uit het dal. Na een zeer moeizame competitiestart boekte de Kwakelse tweedeklasser zondag tegen het fel verwerende DCG een zwaarbevochten 1-0 overwinning. In de slotfase een uitblinkende rol voor doelman Oudshoorn. De bezoekers dropen na het verlies gefrustreerd af. KDO-er Van Rijn kreeg een knal in zijn gezicht, niet opgemerkt door arbiter Erdogan.

2-12-'19 05.00 | KDO-DCG 1-0 | Door: Paul Hogerwerf


Eerste vier duels nul punten, laatste vier wedstrijden tien punten. Beter kan het herstel van KDO niet geïllustreerd worden. Heel matig, althans in resultaat, aan het seizoen begonnen in de tweede klasse B van het 'vreemde' district West 1 is de formatie van trainer De Jong de laatste maand rap uit het dal geklommen. De 1-0 winst zondag op DCG brengt KDO na tien duels op de negende positie.

Het was de vierde winstpartij op eigen bodem van de roodwitten. Aan de Vuurlijn levert KDO tot nu toe goed werk af en weet het publiek te vermaken met enerverende wedstrijden. Gegrift in het geheugen staat de spectaculaire overwinning op Nieuw-Utrecht van vijf weken geleden, van 0-2 naar 4-2.

Ook afgelopen zondag zorgde de wedstrijd tegen het Amsterdamse DCG voor opwinding. Een uitermate spannend duel dat een zinderend slot kreeg waarbij de thuisclub door uitmuntend werk van goalie Jesper Oudshoorn overeind bleef tegen een tegenstander die de frustratie's voluit liet lopen, op een wijze die ver over de rand ging.

Als een huis
Het eerste half uur op de uitstekend bespeelbare grasmat was nog niet zo boeiend. DCG had het meeste balbezit zonder voor grote dreiging te zorgen. De Kwakelse defensie stond namelijk als een huis en de thuisformatie gaf nauwelijks ruimte weg aan de individueel sterke Amsterdammers, vooraf een plek in de top zes van 2B.

Het duel werd tien minuten voor de pauze opengebroken door de roodwitten. Uit een hoekschop van Jim Klijn kwam de bal voor de voeten van Joeri Stange die snel door had dat er ruimte was voor een schot. Probleempje...afstand was ruim twintig meter. Stange waagde het erop. Met een formidabele spetter zoefde het leer langs doelman Marcel Ons in de rechterbenedenhoek.

Klap in gezicht
In de tweede helft gaf DCG gas om zo snel mogelijk de gelijkmaker op het bord te krijgen. De druk op het Kwakelse doel nam toe, terwijl KDO gokte op een succesvolle uitbraak. Doordat de Amsterdamse pogingen veelal strandden en de tijd snel verder tikte nam de irritatie en frustratie bij DCG toe.

Met inmiddels de lichtmasten ontstoken, op verzoek van arbiter Erdogan, kreeg DCG binnen vijf minuten drie gele kaarten voorgeschoteld en ontsnapte even later aan een donkerode kaart toen Mathijs van Rijn rond de middenlijn een klap in zijn gezicht kreeg van een DCG-verdediger.

Erdogan had niets gezien, maar spelers en mensen langs de lijn wel. Omdat een sanctie voor het zware vergrijp uitbleef namen de spanningen op het veld toe. Ook bij de bank van KDO veel onbegrip, dit leidde even later tot een waarschuwing voor trainer Raymond de Jong wegens te fel commentaar.

Jesper Oudshoorn
DCG kon met elf spelers blijven staan en ontwikkelde in de laatste wedstrijdfase een stevig slotoffensief. Met aan het hoofd doelman Jesper Oudshoorn, enkele schitterende reddingen van de goalie, bleef KDO in de zinderende slotminuten (zeven minuten extra tijd) met moeite overeind.

Een zwaarbevochten nipte overwinning voor KDO, de aansluiting met de middenmoot in 2B is gevonden en voorlopig afstand genomen van de gevarenzone.

Excuses
Leider Johan Stange na afloop tegen RICK FM: "Een compliment voor het team met een extra pluim voor Jesper die ons in de zware slotfase staande hield met geweldig keeperswerk. Zwaar bevochten winst, het heeft de spelers veel kracht gekost."

De elftalleider vervolgt: "Ik heb vandaag dingen gezien die niet thuis horen op een voetbalveld. Iedereen die aanwezig was heeft kunnen zien wat ik bedoel. Onze spelers konden zich gelukkig inhouden, ze gingen er niet in mee. De trainer van DCG bood later zijn excuses aan voor het gedrag van een aantal spelers."

Beluister de spannende slotfase van verslaggever Cor Onderwater (RICK FM):Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO).

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn (70e Jesse Stange), Thijs Plasmeijer, Bart Hoving, Mathijs van Rijn (83e Mika van der Weijden), Sven Vlasman en Joeri Stange (86e Niels Ruhe).

Scheidsrechter: Omer Erdogan
Geel KDO: Joeri Stange
Geel DCG: 5x

Tekst: Klaas Leegwater (VIA) en Paul Hogerwerf (KDO)
Reactie leider KDO: RICK FM


Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Göran van der Laarse van Mica IP
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders KDO
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: