Daan van Huffel van FC Aalsmeer in actie tegen FC Zaandam. De verdediger was zaterdag aanvoerder, Burak Sitil ontbrak.   Foto: Ton van Eenennaam


Van galavoorstelling naar koude douche

Een week na de eclatante 6-2 overwinning op Purmersteijn verbaasde FC Aalsmeer zaterdagmiddag wederom. Dit keer niet met een afgetekende winstpartij maar met een ferme tik op de vingers van laagvlieger FC Zaandam dat op eigen grond de formatie van Donker met 3-1 terecht wees. Na vier overwinningen op rij doen de Aalsmeerders op de ranglijst een stapje terug. Ook andere titelkandidaten maakten een misstap, nieuwe leider Zandvoort profiteerde.

30-11-'19 20.30 | Zaandam-FCA 3-1 | Door: Klaas LeegwaterHoe kan dat? Een week na de galavoorstelling tegen Purmersteijn waar velen in en buiten de dorpsgrenzen van onder de indruk waren onderging FC Aalsmeer zaterdagmiddag tegen FC Zaandam een koude douche. De roodgroenen haalden tegen de nummer elf in de rangschikking bijna op geen enkel moment het niveau van zeven dagen eerder, het team van Jesse Donker oogde met hier en daar een wijziging vrijwel krachteloos.

Het derde seizoensverlies na vier keer winst op rij kwam onverwacht en werpt de Aalsmeerders een paar plaatsen terug op de ranglijst. Donker: "Het zat niet mee. We kregen in de eerste helft vier opgelegde kansen waarvan we er maar één benutten, en we kregen twee ongelukkige doelpunten tegen. Na rust groef FC Zaandam zich enorm in. Mijn team is nog niet zover om een tegenstander dan kapot te spelen."

"En we hadden last van de gladde en hobbelige ondergrond. Snel verplaatsen van de bal lukte niet. Daarnaast was mijn team niet in goede doen. Het was vaak te traag en spelers maakten verkeerde keuzes. We kwamen er niet door heen, dan is het hopen dat bal een keer goed valt maar dat gebeurde niet", aldus Donker die in Zaandam de geblesseerden Burak Sitl en Berry Kramer moest missen.

Openingsscore
FC Aalsmeer liep na een half uur spelen op de slechte natuurgrasmat tegen een 1-0 achterstand aan. Uit een vrije trap kopte Franklin Kesser buiten bereik van doelman Nick van der Wiel de bal hard in de touwen. Een voorsprong tegen de verhoudingen in. De roodgroenen speelden weliswaar onder de maat maar nog altijd beter dan datgene wat de thuisclub te bieden had voor de ruim honderd toeschouwers.

FC Zaandam, met in de selectie oudprofs Luciano Dompig (oa FC Volendam, Cercle Brugge) en Adnan Barakat (NAC, Cambuur), moest in de beginfase toezien hoe FC Aalsmeer een aantal kansen creëerde maar er niet in slaagde de score te openen. Verdediger Eder Delgado lukte dat bijna, zijn kopbal stuiterde via onderkant lat terug het veld in.

Een verdediger van FC Zaandam poogt met een karate-beweging schot van Junior Tiller te blokken.   Foto: Ton van Eenennaam

Vijf minuten voor de pauze pech voor FC Aalsmeer, uit een hoekschop van de thuisclub werkte Delgado het leer ongelukkig achter zijn eigen doelman. Op slag van rust deed Mike Dam iets terug, de aanvaller schoot de bal na een mooi opgezette aanval handig achter doelman Jory Witlam. Zesde competitietreffer van Dam.

In de tweede helft een duidelijk sterker FC Aalsmeer dat de stevig gebouwde Zaanse muur niet kon slopen. Mede omdat de bezoekers op sportpark Hoornseveld ver verwijderd bleven van het niveau zeven dagen eerder. Alleen Dam met een kopbal over de lat was een keer gevaarlijk en Thomas Steinhart, spelend als linksbuiten, kreeg een dot van een kans maar had de pech dat Witlam een formidabele redding in huis had.

Slotoffensief
FC Aalsmeer besloot in de laatste fase, inmiddels zonder de geblesseerd uitgevallen Sander Aznar Martinez, tot een slotoffensief met Jordy de Groot als extra aanvaller. In de laatste minuut viel de goal echter aan de andere kant.

Van der Wiel nam ter hoogte van de middenlijn een vrije trap en stuurde bijna al zijn teamgenoten naar het vijandelijk gebied. Zijn trap leverde niets op, FC Zaandam kwam er vervolgens vliegensvlug langs de zijkant uit waarna Zino Hartgers de eindstand op 3-1 kon bepalen.

FC Aalsmeer is op de ranglijst in 2A teruggezakt naar de vijfde positie, twee punten achterstand op koploper Zandvoort dat als enige ploeg uit de top zes zaterdag de volle buit pakte. Donker: "Ik ben niet zo bezig met de ranglijst, belangrijkste is dat mijn team stappen maakt. Dat is vandaag helaas niet gelukt."

Meer wedstrijdfoto's FC Zaandam-FC Aalsmeer.

Met medewerking van Johan Baarsen.

De begeleiding op de bank van FC Aalsmeer lijkt de bui al te zien hangen.   Foto: Ton van Eenennaam

Opstelling FC Aalsmeer:
Nick van der Wiel, Mark Ruessink (Solomon Pinas), Nassir Zohair (Jordy de Groot), Eder Delgado, Daan van Huffel, Junior Tiller, Sander Aznar Martinez (Thomas Harte), Daan Vaneman, Thomas Steinhart, Mike Dam en Giliano Eijken.

Scheidsrechter: Frank Tol
Geel FCA: Thomas Harte en Thomas Steinhart
Toeschouwers: 118

Uitslagen/Standen

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Göran van der Laarse van Mica IP
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen