Waterwijk viert een feestje na de winst. Daan Vaneman kijkt verslagen toe. Foto: Ton van Eenennaam

Aalsmeer ziet kloof met koploper groeien naar tien punten

15-3-'22 22.00 uur | Waterwijk-FCA 1-0 | Door: Klaas Leegwater

Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

Tweedeklasser FC Aalsmeer is er vanavond niet in geslaagd het gat met lijstaanvoerder Waterwijk te verkleinen. Integendeel, door een 1-0 verlies in Almere is het verschil tussen de roodgroenen en de koploper gegroeid naar tien punten. Precies op de helft van de competitie lijkt rechtstreekse promotie voor de Aalsmeerders een onbegaanbare weg.

De formatie van Verdonkschot moest in de wedstrijd tegen Waterwijk de volle buit binnenhalen, maar een driepunter zat er in negentig minuten voetbal niet in. FC Aalsmeer kon op sportpark Mastenbroek niet goed overweg met het fysieke spel dat de thuisclub in de strijd gooide.

De bezoekers waren in de eerste helft meer aan de bal maar kwamen vrijwel niet tot kansen. Alleen kort voor rust kreeg verdediger Arie de Vreugd een goede mogelijkheid, uit een voorzet en verlengen van spits Van der Kooye schoot de mee opgekomen De Vreugd van vier meter hoog over.

Op voorsprong
Waterwijk dat voor de pauze nauwelijks kansen kreeg kwam in de tweede helft meer in het rimte. Dit leidde rond de 78e minuut in een voorsprong voor de ploeg van Ben Vis. In eerste instantie kon doelman Van der Wiel op een harde inzet nog redding brengen, in de rebound van Jerold Promes was de sluitpost kansloos.

FC Aalsmeer probeerde in de ruim tien minuten die nog te spelen waren de gelijkmaker op het bord te krijgen. Dat lukte bijna, in een onoverzichtelijke situatie haalde een verdediger van Waterwijk de bal van de doellijn.

Zo bleef het 1-0 in Almere. De thuisclub de punten, de periodetitel en veel gele kaarten, en de Aalsmeerders een illusie armer. Verdonkschot en zijn selectie zullen zich moeten gaan richten op het bereiken van de nacompetitie.

Kans voor FC Aalsmeer in de slotfase, De Vreugd ziet zijn inzet stranden. Foto: Ton van Eenennaam

Opstelling FCA: Nick van der Wiel, Mark Ruessink, Jordi van Gelderen (Marten Baarse), Arie de Vreugd, Daan Vaneman, Axel Wendt, Diederick Hoogerwaard, Mike Dam, Rachid el Yaghmouri, Thierry van der Kooye (Christoff Dias de Oliveira) en Calvin Valies.