RKDES blijft steken op gelijkspel

30-10-'22 12.00 uur | VVSB-RKDES 1-1 | Door: Klaas Leegwater

Na vijf gespeelde wedstrijden blijft derdeklasser RKDES voorlopig meedoen om de bovenste plaatsen in 3A. De Kudelstaarters boekten zaterdag in Noordwijkerhout een 1-1 remise tegen VVSB.

Met drie winstpartijen, verlies en gelijkspel staat de ploeg van Raymond de Jong nu genoteerd op de vijfde positie. Koploper Blauw-Zwart verloor op eigen terrein van Lugdunum, nieuwe leider is DWO uit Zoetermeer. SCW uit Rijsenhout staat nog op nul punten.

Doelpunt Sven Boelsma
RKDES kwam in de eerste helft na ongeveer een half uur spelen op voorsprong door verdediger Sven Boelsma (foto). Uit een hoekschop kopte Rick Verkuijl bij de tweede paal de bal richting de doelmond waar Boelsma klaarstond de roodzwarten op voorsprong te zetten.

In de eerste 20 minuten van de tweede helft had RKDES het lastig met de jacht op de gelijkmaker van VVSB. De 1-1 die in de lucht hing viel na een klein kwartier in het tweede bedrijf. Doelpunt was van Roy van der Bosch.

De aantrekkelijke wedstrijd waarin aardig werd gevoetbald kende een spannend laatste deel waarin beide teams voor de winnende treffer gingen. Dat leverde aan beide kanten een aantal goede doelkansen op. Een paar afstandschoten van de gastheren vlogen over of naast, RKDES-doelman Tim van der Linden moest een keer handelend optreden.

Grote kans
De grootste mogelijkheid in de slotminuut was voor RKDES. Na goed voorbereidend werk van Amir El Hadji en via Ruben Onderwater kwam de bal bij Luuk Westerman die het leer tegen de paal schoot. De bal rolde daarna tergend langzaam over de doellijn, niemand van RKDES kon alsnog de bal over de lijn in het net drukken. Zo bleef de stand in Noordwijkerhout steken op 1-1.

Rkdes heeft na vijf duels tien punten verzameld, evenveel als Blauw-Zwart dat zaterdag op bezoek komt in Kudelstaart. Subtopper uit 3A aan de Wim Kan Dreef.

Opstelling RKDES: Tim van der Linden, Sven Boelsma, Robin van der Steeg, Dennis Pronk, Mike van den Bergen (Amir El Hadji), Arnaud van Leeuwen, Lennart Kok (Ruben Onderwater), Lorenzo Zorn, Luuk Westerman, Maarten van Putten en Rick Verkuijl (Koen Braat).