Kiri Kalaitzis nam bij RKDES afscheid met verlies in Velserbroek.   Foto: Jaap Maars


Armzalig afscheid voor Kalaitzis

RKDES had gisteren een beroerd afscheid in petto voor trainer Kiri Kalaitzis. De oefenmeester vertrekt in de winterstop naar derde divisionist DEM, zijn laatste duel op de bank bij de Kudelstaarters werd een drama. Zijn ploeg speelde in Velserbroek de slechtste wedstrijd van het seizoen, 4-1 verlies tegen VSV.

16-12-'19 18.30 | VSV-RKDES 4-1 | Door: Klaas Leegwater


Onder treurige omstandigheden kreeg Kiri Kalaitzis zondagmiddag in Velserbroek een bedroevend afscheidscadeau aangeboden door de spelersgroep van RKDES. Tussen de zware regenbuien en windvlagen door speelden de Kudelstaarters bij VSV op het troosteloze sportpark volgens onze correspondent een van de slechtste wedstrijden van dit seizoen.

Met de 4-1 nederlaag bewezen de roodzwarten zichzelf tijdens de twaalfde speelronde in 3A een slechte dienst en stuurden bovendien Kalaitzis met een lege cadeaukoffer op pad naar Beverwijk waar de oefenmeester na twintig maanden in Kudelstaartse dienst aan de slag gaat bij derde divisionist DEM.

"Dit was inderdaad niet het afscheid dat ik en de spelergroep zich hadden voorgesteld", blikt Kalaitzis maandagmiddag terug op het smadelijke verlies in Velserbroek. "Mijn team had heel veel moeite met het zeer slechte veld, VSV ging hier beter mee om. En ze hielden ons goed onder druk, we konden er niet onderuit voetballen. Al met al een terechte nederlaag die achteraf nog groter had kunnen uitvallen. Ze kregen veel kansen."

Beste speler
Kalaitzis keek zondag toe hoe zijn ploeg een slechte prestatie leverde. VSV kwam in de 17e minuut op voorsprong door een treffer van Daan Tervoort. De beste speler aan VSV-zijde profiteerde van een slippertje van Rutger Spaargaren aan de zijkant. Tervoort kreeg vrije doorgang en rondde koelbloedig af. Acht minuten later knalde Indy van Koert vanaf de penaltystip RKDES op 1-1 nadat centrumspits Rick Verkuijl was neergelegd.

Op de steeds zwaarder bespeelbare grasmat nam VSV op slag van rust weer de leiding. Wederom was Tervoort de maker. De aanvaller van de thuisclub kreeg van de Kudelstaarters alle ruimte om door het centrum iedereen zijn hielen te laten zien. Doelman Tijn Kraak kon weinig uitrichten.

Tien minuten eerder moest RKDES-er Mano van Veen het veld geblesseerd verlaten. Tijdens een pittig duel kreeg de middenvelder een knie van een tegenstander hard in de maagstreek. Van Veen kromp van pijn ineen, bleef stil op de grond liggen en hapte naar adem. Een paar minuten later krabbelde Van Veen weer langzaam op, ondersteund verliet hij het veld met mogelijk een gekneusde rib.

Kiri Kalaitzis en Mano van Veen lopen van het veld na de thuiswedstrijd tegen Alliance'22 begin december. In het midden elftalleider Jan van der Maarl.   Foto: Jaap Maars

Door de ondergrens
In de tweede helft zakte RKDES door de ondergrens met slordig en onsamenhangend spel. Een rode kaart voor Jeroen Bakker wegens natrappen maakte het er allemaal niet mooier op. Doelman Tijn Kraak hield de bezoekers met enkele knappe reddingen lang van meer tegentreffers af, maar was in de 82e kansloos op een inzet van opnieuw Tervoort die invaller Mike van der Bergen in de luren legde.

In blessuretijd maakte VSV het nog iets erger voor het zwalkende RKDES. Moreno Blom ontsnapte aan de aandacht van de Kudelstaartse defensie en bepaalde de eindstand op 4-1. Na het vierde competitieverlies blijft RKDES staan op de belangrijke derde positie in 3A maar ziet Velserbroek, Zwanenburg en VSV wel een stuk dichterbij komen.

Bovenin nam Bloemendaal met een punt voorsprong de koppositie over van de Kennemers dat voor de tweede achtereenvolgende week tegen verlies aanliep, verrassende 3-1 thuisnederlaag tegen Spaarnwoude. Dat belooft na de winterstop een spannend vervolg van de race om de titel.

"Veel plezier gewerkt"
Kalaitzis zal dinsdagavond bij RKDES de laatste training van het jaar verzorgen en afscheid nemen van spelers, begeleiding en bestuur. Daarna zal de 38-jarige Griek zijn vizier richten op DEM, waar hij vanaf januari gaat pogen de rode lantaarndrager in de derde divisie uit het slop te trekken.

Laatste woorden van de vertrekkende trainer: "Ik hoop en gun RKDES dat in de tweede seizoenshelft voldoende punten worden behaald om de stap naar de tweede klasse te maken. De spelersgroep heeft hier zeker de potentie voor. Rechtstreekse promotie zal moeilijk worden, een plek in de nacompetitie moet zeker haalbaar zijn.

Ik heb met veel plezier gewerkt bij RKDES. Een fijne club met een leuke spelersgroep, al was het voor mij soms lastig hoe om te gaan met spelers die vanwege vakanties in belangrijke duels ontbraken.

En ja...met Indy van Koert heeft RKDES een veel scorende aanvaller in huis, maar vergeet niet dat hij al jaren tot topscorer kan uitgroeien door zijn medespelers die hem vaak heel goed bedienen. Het is een collectieve prestatie, het team maakt hem belangrijk", aldus Kalaitzis.

Opstelling RKDES:
Tijn Kraak, Roy Endhoven, Ivo Lentjes, Micheal Schreven, Lennart Kok (Elias El Hadji), Arnaud van Leeuwen (Mike van den Bergen), Mano van Veen (Jimmy Baars), Rutger Spaargaren, Jeroen Bakker, Rick Verkuijl en Indy van Koert.

Uitslagen/Standen

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Mike Sitaram van Sitar International BV
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders RKDES
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: