Op valreep verlies voor RKDES

11-5-'22 10.30 uur | VSV-RKDES 1-0 | Door: Klaas Leegwater

RKDES is dinsdagavond een ideale mogelijkheid misgelopen om zeer goede zaken te doen in de strijd om de tweede periodetitel. De derdeklasser verloor op het terrein van EDO in Haarlem van concurrent VSV met 1-0. De winnende treffer kwam pas twee minuten voor tijd tot stand, het bezorgde de ploeg van trainer Raymond de Jong een grote kater.

De thuisclub was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij zonder tot grote kansen te komen. Die kreeg RKDES wel, Ruben Onderwater en Roy Endhoven kregen de mogelijkheid de bezoekers op het EDO-complex (VSV heeft geen lichtinstallatie) op voorsprong te zetten.

In de tweede helft kwam RKDES meer onder druk te staan door de nummer drie op de ranglijst en die nog meedoet voor de titel in 3C. De roodzwarten knokten voor elke meter om elk geval een punt mee naar huis te nemen.

Scherp ingedraaid
Lange tijd leken de Kudelstaarters hierin te slagen, maar tegen het slotsignaal sloeg VSV alsnog toe. Uit een kort genomen hoekschop werd de bal vervolgens scherp voorgedraaid waarna Jorden de Waal het leer in de touwen kopte.

RKDES doet na de zesde nederlaag een stapje terug in de periodestand maar heeft met nog vier wedstrijden te gaan zeker nog kans om een belangrijke rol te gaan spelen in de strijd om een plek in de nacompetitie. Bovenaan in de 2e periode staat Sporting Martinus dat op koers ligt voor de titel.

Nummer twee in de periodestand VSV, dat ook in de reguliere competitie kans heeft op een plaats in de nacompetitie, heeft na gisteren twee punten voorsprong op RKDES en Swift. Laatstgenoemde club speelt donderdagavond in en tegen Aalsmeer. Aanstaande zondag spelen de Kudelstaarters thuiswedstrijd tegen Nieuw West United.