Dennis van Leeuwen zorgt voor dreiging voor het doel van Voorschoten'97. De aanvaller van FC Aalsmeer scoorde de 1-1 gelijkmaker.   Foto: Luuk Oerlemans


Eindelijk weer eens een punt voor Aalsmeer


3-2-'20 17.30 | Voorsch'97-FCA 1-1 | Door: Klaas Leegwater


Na zes nederlagen op rij eindelijk weer eens een lichtpuntje voor derdeklasser FC Aalsmeer. In Voorschoten behaalde de formatie van Marco Bragonje een 1-1 gelijkspel, een resultaat waarmee de roodgroenen nog lang niet uit de problemen zijn. De bloemendorpers blijven op een penibele positie onderin 3A staan.

Thuisclub Voorschoten'97, op de ranglijst zes punten meer veroverd dan de Aalsmeerders, zochten het in de eerste helft teveel in de lange bal. De bezoekers bleven het eerste half uur daarom simpel overeind. Alleen als de twee technische begaafde middenvelders Timo van Aken en Jürgen Oerlemans van de thuisploeg aan de bal kwamen werd het licht dreigend voor de gasten.

Grote kans
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor FC Aalsmeer. Linksbuiten Dennis van Leeuwen verscheen volledig vrij voor doelman Jeroen Vlak, tot ontsteltenis van de bezoekers lobde Van Leeuwen de bal een halve meter naast het doel.

Daarna was het de beurt aan Voorschoten'97. Aanvaller Quint Lindeman speelde aanvoerder Bryan Hilders vrij op de rechterflank. Diens voorzet werd teruggelegd op de actieve spits Justin Aschman waarna Lindeman een teenlengte te kort kwam om doelman Bart Koopstra te verschalken. De sluitpost tikte even later de bal uit een knal van Hilders vakkundig uit de kruising.

Richard Melman van FC Aalsmeer belaagd Voorschoten'97-aanvoerder Bryan Hilders in de rug.   Foto: Luuk Oerlemans

Doelpunten
Op het moment dat de klok de 33e minuut aantikte kwam Voorschoten'97 op voorsprong. Lindeman anticipeerde scherper dan zijn bewaker op een lage voorzet, de aanvaller van de thuisploeg wilde het leer in de touwen werken maar werd fors aangetikt door goalie Koopstra. Scheidsrechter Van den Hurk wees naar de penalystip, Timo van Aken schoot vanaf elf meter raak.

Een voorsprong waar Voorschoten’97 niet al te lang van kon genieten. Een vrije trap vanaf de rechterkant door Remi Pasternak werd tegendraads ingekopt door van Leeuwen met de 1-1 in de 42e minuut tot gevolg.

Spaarzaam
In de tweede helft deden alleen wat spaarzame momenten de toeschouwers enigszins opveren. Een goede individuele actie van Pasternak die zichzelf goed vrij speelde leverde bijna de 1-2 op. En vlak voor tijd kopte Hilders nog een corner tegen de paal en kon Van Aken de teruggekaatste bal niet binnen schieten. Zo bleef het bij remise.

Volgende week is FC Aalsmeer gastheer van rode lantaarndrager Sporting Leiden. Een kans voor de roodgroenen om de marge op de voornaamste degradatiekandidaat te vergroten. RKDES kwam zondag niet in actie, wedstrijd in Roelofarendsveen tegen WVC werd afgelast. Duel staat zondag 1 maart opnieuw op het programma.

Bron wedstrijdinfo: Leiden Amateurvoetbal
Foto's: Luuk Oerlemans.

Opstelling FC Aalsmeer:
Bart Koopstra, Alexander Goes, , Nick Sluijs, Richard Melman , Karol Mirowski, Pawel Kocon, Joeri van de Schraaff, Sten Piet (Pim Binkhorst), Dennis v Leeuwen (Jeroen Ezink), Patrick Melman (Robin Kruijsman) en Remi Pasternak.

Scheidsrechter: Jonathan van den Hurk
Toeschouwers: 72

Uitslagen/Standen 3A

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:

Advertentie:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: