Sport volgende week op slot? Dit weekend nog volop aandacht voor regioclubs

9-10-'20 17.00 uur | Zaterdag en zondag | Door: Klaas LeegwaterETOS   Ophelialaan   Aalsmeer

Langzamerhand wordt de vraag actueler hoelang er nog gesport kan worden. Door de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen en het oplopen van het aantal opgenomen patiënten in de ziekenhuizen zinspeelt het kabinet op extra maatregelen. Begin volgende week zal de regering een besluit nemen.

Rutte wilde vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie niet speculeren of filosoferen over de inhoud van eventuele maatregelen. "Want dan wordt dat het nieuws. Je kunt overwegen de hele horeca dicht te doen, en de theaters en alle sport. Of het zo grof zal moeten worden weet ik nu ook nog niet. Maar ik wil dat mensen zich aan de maatregelen houden. Ik wil dat mensen met aandoeningen aan hun hart of met kanker nog op de zorg kunnen rekenen." (Bron NOS)

Vier duels gecanceld
Elk geval dit weekend wordt er nog gevoetbald en waarschijnlijk dinsdag- en woensdagavond (districtsbeker) ook nog. Voetbal in Aalsmeer en andere media in deze regio zullen de wedstrijden voor de supporters die de sportterreinen niet mogen betreden weer uitgebreid belichten.

In 2A zaterdag is de wedstrijd FC Zaandam-HBOK afgelast wegens onbespeelbaar veld in Zaandam. In de derde klasse A zondag (WestII) zijn twee duels wegens coronabesmetting gecanceld. ODB-Stompwijk'92 en Sporting Leiden-Alphen. En in zondag 1A (West1) om dezelfde redenen LSVV-ROAC.

za asvArsenal-FC Aalsmeer: live-twitterverslag (VIA), verslag en foto's, wedstrijdbeelden (doelcam), reacties.
zo Legmeervogels-svHoofddorp: live-verslag Rick FM, verslag.
zo PVCV-RODA'23: live-twitterverslag (Roda'23), verslag en foto's.
zo VVIJ-KDO: live-twitterverslag (KDO), live-verslag Rick FM, verslag.
zo FC Aalsmeer-Madestein: verslag, foto's, video-samenvatting.
zo RKDES-Nicolaas Boys: live-verslag Rick FM en Hollands Midden, verslag en foto's.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel: