KNVB: 'Trainen op één veld met meerdere groepen van vier toegestaan'

15-10-'20 13.00 uur | Groepen van vier | Door: Klaas Leegwater


Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die het kabinet dinsdagavond presenteerde heeft de KNVB donderdagmorgen een 'vraag- en antwoord-lijst' gepubliceerd wat bij de amateurs elk geval de komende maand wel en niet mogelijk is.

Zoals al bekend worden de amateurcompetities voor minimaal vier weken stilgelegd. Groepsvorming buiten voor volwassenen (18+) is toegestaan met maximaal vier personen en onderling 1.5m afstand. Uit de KNVB-vraaglijst blijkt dat trainen op één veld met meerdere groepen van vier personen eveneneens is toegestaan.

Mogen volwassenen (18+) in meerdere groepjes van 4 trainen op één veld?
"Ja, zorg er wel voor dat de groepen van vier spelers zoveel mogelijk in vaste samenstelling trainen en dat de onderlinge 1,5 meter afstand altijd in acht wordt genomen. Zorg er ook voor dat duidelijk herkenbaar is bij welk groepje iedere speler hoort."

Dit biedt de komende maand dus perspectief voor trainers die met hun selectie aan de slag willen blijven. Bij tweedeklasser FC Aalsmeer zal dit overigens niet gaan gebeuren.

Trainer Jesse Donker: "Bij FC Aalsmeer is het de komende vier weken verboden op het sportterein training te geven, in welke vorm dan ook. Ik ben het trouwens niet eens met de optie die de KNVB biedt, zo blijf je loopverkeer naar en rond de sportvelden houden."

Hoe andere clubtrainers en clubs in deze regio omgaan met de regel 'meerdere groepen van vier personen mogelijk op veld' is nog niet overal duidelijk. Legmeervogels gaat vanaf volgende week in groepen het veld op.

Knvb-link: 'Veel gestelde vragen rond coronavirus en voetbal'

Tekst: Klaas Leegwater
Bron: KNVBVIND   JOUW   WERKGELUK!

Reageer

Deel dit artikel: