Aalsmeerder Luke Vahle belaagt door de defensie van Victoria1890.   Foto: Ton van Eenennaam

Aalsmeer verslikt zich in Victoria en ziet titelkansen slinken

20-4-2024, 21.00 uur | Victoria-FCA 3-1 | Door: Klaas Leegwater

Titelkandidaat FC Aalsmeer heeft een goede mogelijkheid laten liggen om met nog vier duels te spelen de druk op leider hsv Zuidvogels op te voeren. De koploper speelde in Huizen tijdens een spectaculaire wedstrijd 4-4 gelijk tegen Jodan Boys. FC Aalsmeer profiteerde niet, integendeel...de roodgroenen liepen op knullige wijze tegen 3-1 verlies op bij Victoria1890. In plaats van in te lopen groeit het verschil met de lijstaanvoerder naar vier punten.

"Inderdaad, heel zonde dit verlies als je de andere uitslagen ziet. Maar we waren vandaag gewoon niet goed genoeg," stelde FC Aalsmeer-trainer Ted Verdonkshot na afloop van de verloren wedstrijd tegen Victoria1890 enigszins teleurstellend vast tegenover Rick FM.

Slappe start Aalsmeer
De oefenmeester had zich vooral in de beginfase zitten verbijten over het optreden van zijn ploeg. "Het was veel te slap, ik herkende mijn elftal niet."

FC Aalsmeer, dat aantrad zonder de geblesseerde doelman Marijn van Wandelen (lies) en Dylan Nieuwendijk, keek in Loosdrecht al na vijf minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Door een onachtzaamheid in de defensie van de bezoekers kon Luuk van Ommeren de thuisclub op voorsprong zetten.

Bijna slaagden de gasten erin, die wederom in een 4-2-2 veldbezetting begonnen, de gelijkmaker te produceren. Een prima lopende aanval eindigde bij de mee opgekomen verdediger Oliver Rifai die de bal hard met het hoofd raakte maar gekeerd zag worden door doelman Alex Jonkman.

Sterke periode
Vervolgens brak tot het rustsignaal de beste periode van FC Aalsmeer aan. Verdonkschot deed enkele omzettingen, de roodgroenen, met dit keer Stefan de Bruin opgesteld achter centrumspits Luke Vahle, bouwden gestaag aan een overwicht. Kansen kwamen er ook, ondermeer clubtopscorer Vahle had de 1-1 op zijn schoen. Na één helft stond er echter gewoon nog 1-0 op het scorebord.

Defensieve blunders
Na de pauze, met inmiddels Lennard Eijsvogels in de ploeg voor de geblesseerd uitgevallen Axel Wendt, bleef FC Aalsmeer de bovenliggende partij. Dat leverde de gasten via Vahle de gelijkmaker op na goed voorbereidend werk van Djamai Werkzam en Daan Vaneman.

Daarna was de doodsteek voor FC Aalsmeer dat de ploeg twee defensieve blunders beging waarmee de wedstrijd uit handen werd gegeven. Eerst ging doelman Saverio Zondag in de fout met een onzorgvuldige uittrap waardoor de bal voor de voeten kwam van Victoria-aanvaller Tijs Biermans die de fout genadeloos afstrafte met de 2-1.

En tien minuten later verslikte linksback Djamai Werkzam zich met het wegwerken van de bal. Veel te zacht geraakt door Werkzam kon goalie Zondag het leer niet onderscheppen, Benjamin Wade reageerde scherp door de bal op te pikken en de 3-1 kon aantekenen. Dank u FC Aalsmeer.

"Elk geval alles winnen"
In de tien minuten die nog restte kon de achtervolger op titelfavoriet Zuidvogels niets meer uitrichten. Niet slecht gespeeld, een weinig scherp acterende achterhoede deed de titelkansen zaterdagmiddag in Loosdrecht echter dalen voor FC Aalsmeer. Vier punten is het verschil met nog vier wedstrijden te spelen.

Een behoorlijk gat, wel nog overbrugbaar hoopt Verdonkschot. "Maar dan zullen we wel de drie thuisduels die we nog krijgen in elk geval moeten winnen." De oefenmeester kijkt daarbij waarschijnlijk ook naar het programma van de overige vier titelkandidaten.