Mike Dam kust het clubembleem na zijn 1-0 tegen Argon.   Foto: Ton van Eenennaam.


Mike Dam vertrekt bij Aalsmeer, teveel 'voetbalbeest' voor een bankzitter

3-4-2024, 20.00 uur | Vertrek Mike Dam | Door: Klaas Leegwater


Het was een opvallend moment, en de aanhang heeft hem dit in de afgelopen vijf jaar nog nooit zien doen. Na een doelpunt zo geestdriftig het clubembleem op zijn shirt kussen. Recht in de cameralens van de fotograaf toonde Mike Dam tien dagen geleden na zijn openingstreffer in de thuiswedstrijd tegen sv Argon op uitbundige wijze zijn warme gevoelens voor FC Aalsmeer.

Een emotionele actie die natuurlijk ergens vandaan kwam. Een paar dagen eerder had Dam namelijk besloten FC Aalsmeer komende zomer te verlaten.

Niet gedwongen, de club wil best met hem verder. Maar Dam is het bankzitten bij FC Aalsmeer zat. Elke week volle bak negentig minuten voetballen, die mogelijkheid is dit seizoen in het gedrang geraakt en volgend seizoen niet veel groter. Daarom gaat Dam op zoek naar een club waar hij weer wekelijks een basisplek krijgt toebeeld.

Geen loopwonder
Dam is na de promotie naar de eerste klasse bij hoofdtrainer Ted Verdonkschot op het tweede plan geraakt,De aanvallende middenvelder is op zijn 33e geen loopwonder meer, vooral in duels tegen sterke tegenstanders en elke speler zijn verdedigende taken heel goed moet uitvoeren heeft hij moeite op eerste klasse-niveau zijn taak naar volle tevredenheid uit te voeren.

Daartegenover staat dat Dam de meeste technische kwaliteiten van de selectie in huis heeft, daarmee een meerwaarde heeft voor het team. Vorig seizoen knalde de schaduwspits elf keer raak, een seizoen eerder achttien maal.

Mike Dam knalt de 1-0 binnen tegen sv Argon op 23 maart.   Foto: Ton van Eenennaam.

Geen reden
Dam, in 2019 overkomen van Ter Leede, heeft de pech gehad dat FC Aalsmeer vanaf de competitiestart bijna aan de lopende band overwinningen boekte. Voor Verdonkschot was er lange tijd geen reden om Dam een bassisplaats te geven.

Totdat de titelkandidaat in 1B na de winterstop opeens twee nederlagen leed, tegen DVVA en Zuidvogels. Prompt stond Dam bijna drie weken geleden tegen De Meern in de basiself en was een week later belangrijk tegen sv Argon.

In die rol wil Dam elke week voetballen, de bank warmhouden vindt voetbalbeest Dam verschrikkelijk. Vandaar zijn besluit, hij wil elke wedstrijd spelen en belangrijk zijn. Kan het niet bij FC Aalsmeer, dan bij een andere club.

Derdeklasser VSV Velserbroek is een goede gegadige Dam binnenkort in te lijven. Niet alleen als speler, ook in een rol als betrokkene van de jeugdopleiding.

JOS/Wgrfsm-FCA 2-1
Eersteklasser FC Aalsmeer speelde dinsdagavond vriendschappelijk tegen vierde divisionist Jos Watergraafsmeer. Wedstrijd in Amsterdam eindigde in 2-1. Enige Aalsmeerse treffer (0-1) werd gemaakt door verdediger Oliver Rifai.

Jordy Nieuwendijk
Vermeldenswaardig is dat na meer dan een jaar blessureleed (heup) Jordy Nieuwendijk zijn rentree maakte bij de Aalsmeerders. Nog geen volle negentig minuten, maar de aanvaller die in augustus samen met broer Dylan de overstap maakte van Legmeervogels naar FC Aalsmeer, is duidelijk op de weg terug en mogelijk inzetbaar tijdens het competitieslot.

FC Aalsmeer, in puntenaantal samen met HSV de Zuidvogels koploper in 1B, is komende zaterdag vrij van competitieverplichtingen. Aanstaande dinsdag een oefenduel buitenshuis tegen Telstar O21. Op zaterdag 13 april competitie thuis tegen Batavia'90.


Reageer

Deel dit artikel: