Aalsmeer-aanvaller Calvin Valies scoorde dinsdag tegen RKVV Velsen.
Archieffoto: Ton van Eenennaam

Aalsmeer verslaat hoofdklasser Velsen

1-9-'21 11.30 uur | Oefenduels in regio | Door: Klaas Leegwater

Vier dagen voor de start van de districtsbeker heeft tweedeklasser FC Aalsmeer een goede prestatie neergezet in Velsen. Gisteravond slaagde de ploeg van trainer Ted Verdonkschot erin de plaatstelijke hoofdklasser met 3-2 te verslaan.

De thuisclub, die aantrad met een elftal dat deels was aangevuld met spelers uit het tweede team, kwam in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Marc Kloosterboer. Nog voor het pauzesignaal trok FC Aalsmeer de stand gelijk, doelpuntenmaker was Christoff Dias. De middenvelder ramde de bal vanaf ruim dertig meter prachtig in de kruising.

Uitbreiding voorsprong
Na rust trokken de bezoekers uit het bloemendorp de goede lijn door tot 3-1 met goals van aanvaller Calvin Valies en opnieuw Christoff Dias de Oliveira.

In de slotfase moest FC Aalsmeer, dat een aantal basisspelers door verschillende redenen niet had meegenomen naar Velsen, nog een tegentreffer incasseren. Ayrton Doll was namens de thuisploeg de maker.

Het was het tweede verlies van de RKVV Velsen binnen drie dagen, afgelopen weekend startte de hoofdklasser de competitie met verlies bij VOC. FC Aalsmeer rondde met de winst in Velsen de oefencampagne succesvol af.

Start bekertoernooi
Zaterdag (14.30 uur) in Mijdrecht tegen sv Argon staat voor de roodgroenen de opening van de districtsbeker op de rol. Bijna twee weken geleden verloren de Aalsmeerders in een oefenduel nog ruim (4-1) van de eersteklasser.