Topschutter Luke Vahle, hier zojuist met een mooie lob de 0-2 gescoord tegen FC Oudewater, is ook volgend seizoen speler bij Aalsmeer.   Foto: Ton van Eenennaam


Topschutter Luke Vahle blijft bij Aalsmeer

12-3-2023 20.30 uur | Luke Vahle FCA | Door: Klaas Leegwater

Huidig topscorer in de regio Luke Vahle speelt ook volgend seizoen bij tweedeklasser FC Aalsmeer. Dit vertelde zondagavond Jeffrey Hausel in het programma Aalsmeer Inside op Radio Aalsmeer. Hausel is lid van de technische staf bij de tweedeklasser. Bestuurslid Technische Zaken Roald Koster heeft het bericht nog niet bevestigd.

Vahle is bezig met zijn eerste seizoen bij de huidige koploper in 2D en kersverse periodekampioen. Voorheen spelend bij derde divisionist ODIN'59 in Heemskerk en bij HBC in Heemstede kwam de 25-jarige aanvaller afgelopen zomer over van vierdeklasser HFC.

Na een moeizame start, Vahle had enige weken nodig om weer op zijn oude niveau te komen, groeide de spits de laatste maanden bij FC Aalsmeer uit tot een belangrijke schakel tijdens de opmars van de tweedeklasser naar de bovenste positie op de ranglijst.

In de laatste acht duels scoorde Vahle acht keer. In totaal trof de aanvaller in zeventien competitieduels dertien keer de roos. Ook zet Vahle met goede assist regelmatig een medespeler in scoringspositie.

Belangstelling andere clubs
Rond de winterstop was er belangstelling van andere clubs voor Vahle, naar verluidt toonde onder meer derde divisionist VVSB belangstelling. Een maand geleden vertelde Vahle nog niet te weten waar hij volgend seizoen zou voetballen.

In de radiouitzending van Aalsmeer Inside zondagavond meldde Hausel eveneens dat "iedereen bij Aalsmeer blijft."

Update 21.00 uur
Het bestuur van FC Aalsmeer meldt dat er met een aantal spelers nog gesproken moet worden, de club bevestigd wel dat onder meer spits Luke Vahle, aanvallende middenvelder Mike Dam, verdediger Thomas Bakker, middenvelder Axel Wendt, doelman Saverio Zondag en aanvaller Calvin Valies volgend seizoen het roodgroen zullen dragen.

Update 13/3 13.00 uur
Mike Dam en Axel Wendt ontkennen tegenover Voetbal in Aalsmeer dat zij al rond zijn met FC Aalsmeer voor volgend seizoen. Zij spreken daarmee het bericht tegen dat zondagavond door de tweedeklasser op de clubwebsite is gemeld.

Update 13/3 13.30 uur
Inmiddels heeft FC Aalsmeer het bericht op de clubwebsite gecorriceerd. Spelersnamen van Mike Dam en Axel Wendt zijn uit het bericht verwijderd.

Jeffrey Hausel (links zittend) zondagavond in de radiostudio van Aalsmeer Inside.   Foto: Screenshot VIA

Reageer


Deel dit artikel: