Wedstrijdbeeld Theole-RODA'23. Duel in Tiel eindigde in 0-0.   Foto: Koos van der Leest


RODA'23-trainer Toofeek: "We hebben in Tiel een punt gestolen"


5-10-'21 11.00 uur | Theole-Roda'23 0-0 | Door: Klaas Leegwater
Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

Na de winst vorige week tegen PVCV kwam RODA'23 in de tweede competitiewedstrijd niet verder dan een gelijkspel tegen Theole. In Tiel stond er na ruim negentig minuten 0-0 op het scorebord. Het team van Bnar Toofeek was op de natuurgrasmat in de Betuwe licht de onderliggende partij. Theole had meer balbezit, kreeg de betere kansen maar stuitte in de afronding steeds op de uitstekend acterende RODA'23-doelman Jordi Bungener.

De bezoekers lieten zich niet helemaal onbetuigd, er waren fases in het duel dat de groenwitten een paar keer goed doordrongen op de helft van de thuisclub. "Maar op de beslissende momenten maakten we de verkeerde keuzes", vertelt trainer Toofeek die zag hoe zijn hardwerkende ploeg in de slotfase ontsnapte aan de beslissende 1-0. Opnieuw stond goalie Bungener in de weg.

Nick Schuuring
Zo pakte RODA'23 ternauwernood een punt, maar verliest voor waarschijnlijk enige weken verdediger Nick Schuuring die vroeg in het duel het veld moest verlaten na het verdraaien van zijn knie. "Dat was een domper", zegt Toofeek. "Voor de rest ben ik tevreden, mijn spelers hebben kneiterhard gewerkt om er een punt uit te slepen. We kwamen heel goed weg, ja eigenlijk hebben we hier een punt gestolen. Theole is een goed ingespeeld team, veel ploegen gaan het tegen deze tegenstander moeilijk krijgen."

"Eerste klasse-niveau kunnen we aan"
Na de wedstrijd reed Toofeek bijna rechtstreeks naar de radiostudio in Aalsmeer als gast in het programma Aalsmeer Inside. Presentator Julius Sandaal en sidekick Jerrel Wijnhard vroegen Toofeek onder meer naar zijn verwachting dit seizoen. "Ik heb een leuke groep, we willen een periodetitel pakken, althans ik wil dat. We hebben spelers die dat kunnen bereiken", zo sprak de oefenmeester van RODA'23 zich uit.

Is de club en selectie klaar voor de eerste klasse? Toofeek in de uitzending: "Ik durf mijn handen in het vuur te steken dat we meespelen in de eerste klasse nu al aankunnen, maar er komen is heel iets anders dan er al zijn. We hebben genoeg kwaliteit in de selectie en in de club om ons in eerste klasse staande te houden, heel goede jeugdvoetballers. Er zit heel veel talent bij RODA'23."

Opstelling RODA'23:
Jordi Bungener, Ginuwyne Olf, Jeremy Giltay (Queentino Zinhagel), Bart den Boogaard, Abdellah Attalj, Rezgar Kasim, Thomas van Baest (Nick Leerles), Wesley Jongerius, Douwe Leenders, Nick Schuuring (Raymond Mensah), Quint Piris .

Uitslagen/Standen 2B

Serie wedstrijdfoto's Theole-RODA'23 (Koos van der Leest)


Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Koos van der Leest

Reageer

Deel dit artikel: