Dave Leenders van FC Aalsmeer, hier in actie vorige week tegen PVC, scoorde zondag in Delft twee keer.   Foto: Jaap Maars

Aalsmeer laat kans op monsterscore onbenut tegen 'vakantiegangers'

13-2-'23 20.30 uur | Taurus-FCA 2-6 | Door: Klaas Leegwater

Het was natuurlijk een gebbetje, maar treffend was het wel. Of Bas Groenveld in de rust van de wedstrijd in Delft met een meetlint de hoogte van de doellat had opgemeten?...was de vraag na afloop aan de FC Aalsmeer-trainer van de studiopresentator in de nabeschouwing. De formatie van Groenveld trof in de eerste helft tegen hekkensluiter Taurus namelijk vijf keer de dwarsligger.

Groenveld, die evenals zijn colega van de zaterdagafdeling zijn contract bij de derdeklasser vorige week met een jaar velengde, kon wel lachen om de opmerking. "Ja, daar leek het wel op."

Natuurlijk mankeerde er niets aan de hoogte-afstelling van het houtwerk, het waren de Aalsmeerders zelf die in kansrijke positie het vizier verkeerd hadden afgesteld en daarom de score tijdens de rust in Delft bleef steken op 2-4 in plaats dat het scorebord 2-10 vermeldde.

Rechtstreeks van de skipiste naar voetbalveld
In feite was het nog een wonder dat het zwakke Taurus überhaupt de gasten in het eerste bedrijf konden bijbenen. De selectie van de thuisclub, vrijwel allemaal jeugdige studenten, waren kort voor de wedstrijd teruggekeerd van een tiendaagse skivakantie uit Oostenrijk en leken op de grasmat nog moeite te hebben met het andere schoeisel.

Taurus gooit er in deze competitie met de pet naar, de club is bij een uitwedstrijd al tweemaal niet komen opdagen en kreeg daarom van de KNVB als sanctie zes punten in mindering plus een extra strafpunt. De ploeg uit Delft staat met -2 punten en bijna vijftig tegentreffers stijf onderaan in 3D en voetbalt volgend seizoen zo goed als zeker in de vierde klasse, of wordt opgeheven.

Doelsaldo
Zaak voor FC Aalsmeer was om in Delft aan het doelsaldo te werken, je weet nooit waar het in de competitie goed voor is. Wat dat betreft had de uitslag dus veel hoger kunnen en moeten uitvallen dan de 2-6.

Lowe en Leenders tweemaal
Voor de bezoekers scoorden voor rust Malick Lowe tweemaal, Dave Leenders en Jeremy Maas. In de tweede helft maakten Leenders en invaller Jeroen Ezink de andere twee treffers. De 2-6 van Ezink was tevens de mooiste van de wedstrijd. Uit een hoge voorzet kopte de Aalsmeerder de bal prachtig raak.

Na de zevende winstpartij klimt FC Aalsmeer naar de vierde plaats op de ranglijst van 3D. Aanstaande zondag spelen de roodgroenen op eigen terrein de inhaalwedstrijd tegen nummer zes HOV/DJSCR, een duel uit de eerste periode.

Gestaakt en niet opgekomen
De wedstrijd in 3D tussen koploper FC Abcoude en svOuderkerk werd een paar minuten na rust bij 2-0 gestaakt wegens hartproblemen bij een speler van de thuisclub. Volgens regiosport van Algemeen Dagblad mocht de speler na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis.

De wedstrijd PVC-SVH ging niet door omdat de bezoekers niet kwamen opdagen. Ook voor SVH hangt een sanctie in de lucht.

Opstelling FCA: Sem van de Ridder, Richard Melman (Fiston Conte), Nick Sluijs, Jef van der Laarse, Sten Piet, Jayson van der Neut (Jeroen Ezink), Ryon van der Neut, Jesper Beelen (Ties Kleerbezem), Jeremy Maas (Romano Baarsen), Malick Lowe, Dave Leenders (Lars Hulleman).