Aalsmeer zakt dieper in het moeras na nieuw verlies

30-10-'23 13.00 uur | TABA-FCA 6-2 | Door: Klaas Leegwater

Derdeklasser FC Aalsmeer zit vroeg in de competitie in de problemen. De formatie van Bas Groenveld, die vorig seizoen boven verwachting presteerde, leed tegen TABA de vierde nederlaag op rij en staat na vier duels stijf onderaan in 3C. De jeugdige selectie van Groenveld verloor van de nummer drie op de ranglijst met ruime cijfers, 6-2. De ruststand in Amsterdam was met 1-1 nog dragelijk.

Om het tij te keren heeft Groenveld weinig mogelijkheden. Het wachten voor hem en zijn spelers is dat het fortuin een keer de kant van de Aalsmeerders opvalt en defensief wat steviger op de benen komt te staan. Bijvoorbeeld het optreden in de eerste helft tegen TABA was zeker niet slecht, maar toen na een voorsprong de thuisclub nog voor rust op gelijke hoogte kwam viel FC Aalsmeer in het begin van de tweede helft als een kaartenhuis in elkaar.

Mooie goal Jeroen Ezink
Op sportpark Drieburg kwam FC Aalsmeer vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De 0-1 van Jeroen Ezink was tevens het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Na een verre hoge pass naar voren kwam aanvaller Jelle Lissenburg bijna in socringspositie, TABA-doelman Jari Bakx trapte de bal wild weg waarna het leer via Tijn Luijten bij Ezink terechtkwam. Vanaf dertig meter plaatste Ezink de bal met een mooie trap met links over de goalie heen in de touwen.

Bekijk de 0-1 van Jeroen Ezink (Bron: JaapVoetbal)


Negen minuten voor rust kwam TABA op gelijke hoogte. Na matig verdedigen aan de linkerkant konden de Amsterdammers simpel een voorzet afleveren die door Teyssir Hilmi werd afgerond. In de tweede helft boog de thuisformatie de stand in vijftien minuten om naar 4-1. FC Aalsmeer stond te schutteren.

Eerst lag na balverlies de rechterkant helemaal open, een lage voorzet op TABA-middenvelder Gilbert Oord betekende 2-1.
Direct vanaf de aftrap ging het meteen weer fout bij de bezoekers, na een uitval aan de linkerkant lag via Daniel Griffioen de 3-1 achter doelman Siem van de Ridder.
En zes minuten later lag het wederom helemaal open achterin bij FC Aalsmeer. De meeopgekomen David Schrijver kon simpel de 4-1 binnentikken.

Twintig minuten voor tijd werd De Ridder verrast door een kopbal dichtbij van Luigi Zottoli. Jeremy Maas deed vijf minuten voor tijd iets terug met de 5-2, na een sterke aanname en mooie voetbeweging. Luigi Zottoli bepaalde voor TABA de eindstand op 6-2.

"De punten gaan komen"
Hopen voor FC Aalsmeer op betere tijden. De ommekeer kan mogelijk worden ingezet aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen PVC. Aanvaller Jeroen Ezink blijft positief. "Jammer dat we zo snel in de tweede helft op ruime achterstand kwamen, in de rust hadden we echt het idee dat er vandaag iets te halen viel. Met deze groep en deze inzet zullen de punten snel komen."

Bekijk de de 2-1 en 3-1 van TABA die binnen twee minuten vielen.


Opstelling FCA: Siem van de Ridder, Nick Sluijs (Lars Hulleman), Fiston Conte, Jef van der Laarse, Mo Alaswad, Joeri van de Schraaff (Boy Veelenturf), Jeremy Maas, Jayson van der Neut, Jelle Lissenburg (Dave Leenders), Tijn Luijten, en Jeroen Ezink (Ties Kleerebezem).

Uitslagen/Stand 3C zon

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer


Deel dit artikel: