Aalsmeer zakt na rust als pudding in elkaar, trainer Groenveld wil graag verlenging contract

30-1-'23 18.00 uur | SVH-FCA 2-2 | Door: Klaas Leegwater

Derdeklasser FC Aalsmeer wisselde in Den Haag tegen SVH een redelijke eerste helft af met een erg matig optreden na de pauze. De formatie van trainer Bas Groenveld, die nog aantrad zonder aanvaller Muhammad Malick Lowe (verblijf in buitenland), liep zodoende na een 2-0 voorsprong tegen een 2-2 gelijkspel aan bij de veel lager genoteerde gastheren.

Een onverwacht resultaat voor de dit seizoen zo opgebloeide roodgroenen die de eerste competitiehelft afsluiten met een vijfde positie in 3D, zestien punten achter koploper FC Aboude dat indrukwekkend met de volle buit uit elf wedstrijden alleen nog sv Ouderkerk van zich moet afschudden voordat misschien al in april door oudAalsmeer-zaterdagtrainer Anthony Servinus de kampioensvlag kan worden gehesen.

Op voorsprong
De bezoekers kwamen in Den-Haag na twintig minuten op voorsprong door een eigen doelpunt. Een verdediger va SVH werkte de bal uit een hoekschok achter de doellijn. Vijf minuten voor rust verdubbelde FC Aalsmeer de marge, uit een aan de zijkant opgezette aanval legde Jeroen Ezink de bal panklaar neer voor de inkomende Dave Leenders. Een droge knal in de hoek langs doelman El Makkaoui betekende 0-2.

In de tweede helft speelden de Aalsmeerders 'met pap in de benen'. Nu met de felle wind tegen hadden de bezoekers veel moeite het spel naar zich toe te trekken. SVH profiteerde met de aansluitingstreffer in de 67e minuut, uit een fantastische knal uit een vrije trap vloog het leer in de kruising. FC Aalsmeer leek door de tegentreffer voor even wakkergeschud, maar moest zes minuten voor tijd ook nog de gelijkmaker incasseren. Op een vlammend afstandschot, wederom, had doelman Sem van de Ridder geen adequaat antwoord.

"Ik ga graag verder bij Aalsmeer"
FC Aalsmeer-trainer Bas Groenveld vond het een wedstrijd met duidelijk twee gezichten. "Eerste helft twee goede goals gemaakt, en we gaven zelf niets weg. Was niks aan het handje. Na rust verzuimden we om te blijven voetballen, teveel de lange bal. We hielpen SVH weer in de wedstrijd. Tegen dit soort ploegen hadden we drie punten moeten pakken. Als je dat dan niet doet is dat vervelend, aan de andere kant weet je dat dit met een jeugdige selectie kan gebeuren", aldus de oefenmeester een half uur na afloop tegen Rick FM.

Groenveld verkeert nog in het ongewisse of hij ook volgend seizoen trainer bij de roodgroenen is. "Ik ga graag verder bij FC Aalsmeer, heel erg naar mijn zin hier. Maar er is nog geen witte rook. Vervelend zou zijn als de club beslist om niet met mij verder te gaan, ook omdat het dan lastig wordt nog een nieuwe club te vinden. Want je zit al zowat in februari," aldus de FCA-trainer die bezig is met zijn eerste seizoen bij de roodgroenen.

Dave van Voorst, bestuurslid Senioren Zaken bij FC Aalsmeer, laat maandagmiddag weten dat de club in de komende anderhalve week een beslissing neemt over de contracten van de zaterdag- en zondagtrainers, Ted Verdonkschot en Bas Groenveld. Ook Verdonkschot, bezig met zijn tweede seizoen bij de bloemendorpers, heeft aangegeven verder te willen bij FC Aalsmeer.

Opstelling FCA: Sem van de Ridder, Richard Melman, Nick Sluijs, Jef van der Laarse, Mo Alaswad, Sten Piet (Fiston Conte), Jayson van der Neut, Joeri van der Schraaff, Jeremy Maas, Dave Leenders (Jesper Beelen) en Jeroen Ezink (Romano Baarsen).