Sven Boelsma kopt RKDES op valreep naar gelijkspel

29-4-'23 11.30 uur | Stompwijk-RKDES 1-1 | Door: Klaas Leegwater

Derdeklasser RKDES heeft op het laatste moment in de uitwedstrijd tegen Stompwijk'92 een punt behaald. Ver in blessuretijd kopte Sven Boelsma uit een hoekschop de 1-1 in de touwen.

Door het gelijkspel tegen de laagvlieger in Leidschendamzijn zijn de kansen voor RKDES op een seizoensprijs verkleind.

RKDES, dat een aantal basisspelers miste vanwege vakanties, kwam na een bloedeloze eerste helft ver in het tweede bedrijf op achterstand. Stompwijk'92 verzuimde daarna de bezoekers de genadeklap toe te brengen, vooral door goed keeperswerk van Tijn Kraak.

In de slotminuten perste RKDES er een slotoffensief uit, dit leidde in de slotfase tot de gelijkmaker van Boelsma.

"Gestolen punt"
"Een gestolen punt voor ons, want Stompwijk had de trekker kunnen overhalen," concludeerde trainer Raymond de Jong na afloop. "We hadden het vandaag erg moeilijk tegen een fysieke ploek als Stompwijk '92. We moesten alle zeilen bijzetten om er een punt uit te slepen. Doelman Tijn Kraak hield ons op de been."

Voor RKDES betekent het puntenverlies een stapje terug in de strijd om de derde periodetitel. Onderin 3A vecht Stompwijk'92 tegen rechtsreekse degradatie, Van Nispen en Alphen zijn al gedegradeerd.

Verlies koploper
Koploper Aarlanderveen verloor verrassend van het veel lager genoteerde FC Oegstgeest. Leider is nu Nieuwkoop met twee punten marge op Aarlanderveen. Ook Kouderkerk en Blauw-Zwart op drie punten achterstand doen nog mee. Zaterdag 13 mei RKDES-Kouderkerk.

Uitslagen/Stand 3A

Opstelling RKDES: Tijn Kraak, Mauro Regueiro Pons (Roy Endhoven), Luuk Westerman, Dennis Pronk, Sven Boelsma, Lorenzo Zorn, Benjamin van Gastelen (Amir el Hadji), Mike van den Bergen, Lennart Kok (Kas van der Geest), Maarten van Putten, Rick Verkuijl (Ruben Onderwater).