Blunders achterhoede oorzaak derde verlies Legmeervogels

26-10-'21 11.00 uur | SDZ-LMV 4-2 | Door: Hans Heere

Na vijf competitieduels is Legmeervogels er nog niet in geslaagd een overwinning te boeken. Na de 4-2 nederlaag afgelopen zondag bij SDZ, de derde in vijf duels, is de Uithoornse eersteklasser afgezakt naar de twaalfde positie op de ranglijst. De ploeg van Ton Pronk heeft tot nu toe twee punten verzameld en heeft alleen nog ROAC en DSOV onder zich.

In de voorgaande vier duels kregen de geelblauwen ondanks redelijk tot goed spel en voldoende scoringsmogelijkheden niet waar het recht op had, zondag in Amsterdam had Legmeervogels echter geen reden tot klagen na het terechte verlies. Veel minder dan voorheen kwam de formatie van Pronk voor de dag, onrustig en slordig spel.

Voorsprong
Alleen in de beginfase legde Legmeervogels aanvaardbaar voetbal op de mat en kwam terecht op voorsprong. Aanvaller Nick Verschut schoot de bezoekers al in de 2e minuut na een pass van Jasper Burgers naar 0-1. Richting halverwege het eerste bedrijf verflauwde het voetbal van Legmeervogels met de gelijkmaker tot gevolg een kwartier voor rust. En kort voor het pauzesignaal nogmaals een treffer voor de thuisclub, het was de tweede goal van Maxim van der Meer.

Legmeervogels begon de tweede helft met een offensief dat bijna de gelijkmaker opleverde, Derk Streefkerk raakte de paal. Na geknoei in de defensie bij de geelbauwen verscheen rond de 65e minuut SDZ-aanvaller Jumario Lith alleen voor doelman Jordy Wens om de 3-1 aan te tekenen.

Wederom blunder achterhoede
Via Kenneth van der Nolk van Gogh deed Legmeervogels wat terug. Twee minuten later tilde SDZ het verschil na wederom een blunder in de Uithoonse verdediging weer naar twee doelpunten, Yazmani Morhee kon van dichtbij de 4-2 langs Wens knallen.

In de resterende tijd lukte het Legmeervogels niet om nog iets terug te doen. Derde nederlaag een feit voor de formatie van Pronk, na vijf duels zakt de Uithoornse eersteklasser verder weg op de ranglijst. Aanstaande zondag op de Randhoorn de wedstrijd tegen FC Uitgeest, de nummer tien in de rangschikking.

"Op het moment dat we op 3-2 kwamen zit je weer in de wedstrijd. Door een weggegeven bal stond het kort daarop weer 4-2. Zo'n fout kunnen we ons op dit niveau niet permitteren. Toen was het gespeeld", vertelde trainer Ton Pronk na afloop tegenRick FM. "We ontnamen ons zelf de kans om er nog wat uit te slepen door zo makkelijk de vierde goal weg te geven."