Roy Endhoven van RKDES, hier op archiefbeeld, baalt van het verlies in Rijsenhout. "We zijn op felheid afgetroefd tegen een ploeg waarvan RKDES niet hoort te verliezen."
  Archief-foto: Jaap Maars


RKDES verzaakt in streekderby, "we zijn op felheid afgetroefd"


12-2-'23 15.30 uur | SCW-RKDES 2-1 | Door: Klaas Leegwater

Na de mooie winst vorige week van RKDES op koploper Nieuwkoop en zodoende weer aansluiting kreeg met de subtop in 3A stelden de Kudelstaarters zaterdagmiddag hevig teleur in de wedstrijd tegen streekgenoot SCW.

De ploeg van trainer De Jong had in Rijsenhout onvoldoende antwoord op het verbeten spelende SCW en verloor met 2-1. De vierde competitienederlaag werpt RKDES weer terug op de ranglijst, de roodzwarten staan op de zevende positie met zes punten achterstand op leiders Nieuwkoop en Aarlanderveen.

Voorsprong SCW
SCW dat onderin de ranglijst bivakkeert kwam na een kwartier op voorsprong na een voorzet vanaf de linkerkant. Doelman Tijn Kraak, zaterdag vervanger van Tim van der Linden, had op de inzet het nakijken.

Na een klein half uur kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een doelpunt van Sven Boelsma uit een hoekschop, de 1-1 was in Rijsenhout tevens de ruststand. Halverwege de tweede helft maakte de thuisclub de winnende treffer, een kopbal uit een vrije trap vloog langs Kraak in de touwen.

Kort voor tijd werd de 2-2 gelijkmaker van RKDES afgekeurd wegens te fel inkomen op de keeper van SCW door een Kudelstaarter. Met de driepunter boekte SCW de vierde competitiewinst en doet RKDES weer een stap terug.

"Verloren op passie"
Trainer De Jong: "We hebben vandaag verloren op strijd en passie. En we hadden de scheidsrechter niet mee, veel beslissingen vielen in ons nadeel uit en hij floot veel op appeleren. Zodra er werd gegild floot de man meteen."

Aanvoerder Roy Endhoven (foto) baalt van het verlies. "Zonde dit resultaaat. Om mee te doen in de top van 3A wilden een mooie reeks neerzetten, daar hoorde deze wedstrijd tegen SCW in elk geval niet bij. In tegenstelling tot vorige week werden wij op felheid afgetroefd tegen een ploeg waar wij met onze selectie van moeten winnen. De spirit in de groep is goed, maar nog niet constant genoeg."

"Wat goed te maken"
Endhoven rekent erop dat de selectie na de domper in Rijsenhout getergd is om in de eerstvolgende wedstrijd over drie weken tegen koploper Aarlanderveen iets recht te zetten. "Ja zeker, maar ook om ons verlies uit bij Aarlanderveen goed te maken."

RKDES oefent aanstaande zaterdag tegen tweedeklasser FC Aalsmeer. Het weekend daarop hebben de Kudelstaarters een uitje/trainingskamp ingepland.

Opstelling RKDES: Tijn Kraak, Mauro Pons Regueiro, Robin van der Steeg, Sven Boelsma (Mike Meuldijk), Luuk Westerman (Michael Schreven), Roy Endhoven, Lennart Kok (Benjamin v Gastelen), Amir Elhadji (Rick Verkuijl), Koen Braat, Mike van de Bergen. en Maarten v Putten.

Tekst: Klaas Leegwater
Reactie trainer De Jong: Rick FM.Reageer

Deel dit artikel: