Foto: Nicole Kappé (SCW)


Na zevenklapper barst promotiefeest SCW los

21-4-2024, 20.30 uur | SCW kampioen | Door: Klaas Leegwater


SCW is zaterdag kampioen geworden in de vierde klasse B en keert na een jaar terug in de derde klasse. Door de zeer ruime 7-0 overwinning op rode lantaarndrager FC Velsenoord konden de Rijsenhouters rond half vijf op het sportpark aan het Konnetlaantje een uitgebreid promotiefeest vieren.

Na de felicitaties op het veld werd de spelersgroep en technische staf vanaf een platte kar enthousiast toegezongen en toegejuicht door de aanhang. Tot in de kleine uurtjes werd de promotie gevierd.

SCW, onder leidng van hoofdtrainer Ardon de Waard, pakt de titel in 4B met overmacht. Drie duels voor het einde van de competitie is het verschil met nummer twee op de ranglijst VVC opgelopen naar maar liefst dertien punten.

In 21 wedstrijden heeft SCW 58 punten verzameld en 75 goals gemaakt. Indrukkwekkende cijfers van de Rijsenhouters die vorige week onverwachts bij Jong Hercules de ongeslagen status in dit seizoen kwijtraakten. Over dat ene smetje maalde bij SCW gisteren natuurlijk niemand.

Mooie ambiance
Voor de wedstrijd was er al een mooie ambiance op het sportpark. Tijdens de warming up was er muziek, fakkels, rookpotten en veel publiekop de been. En bij opkomst van de spelers naar het veld stond de SCW-jeugd in een erehaag met vlaggen te zwaaien. "Harstikke mooie sfeer, maar we moesten eerst nog wel even winnen," vertelt aanvaller Jeff de Vilder.

Het hielp de thuisclub enorm dat al na ruim vijftig seconden de 1-0 op het scorebord stond door een doelpunt van Patrick de Lange. De Vilder. "De druk bij ons was er gelijk af, een vroege goal tegen Velsenoord is precies wat we wilden." Voor de aanvaller en alles wat SCW was was het helemaal lekker dat De Vilder in de 7e minuut de 2-0 binnen schoof.

  Foto: Nicole Kappé (SCW)

SCW blijft jagen
SCW bleef druk zetten. Na ruim een half uur kwam de formatie van Ardon de Waard op 3-0, Niels de Jong kopte raak uit een hoekschop. In de tweede helft bleef SCW jagen op meer goals.

In de 54e minuut resulteerde een snelle counter in de 4-0. Na een ingooi van de bezoekers veroverde SCW de bal, de knal van Rico Strampel werd door de doelman gekeerd maar De Vilder was er snel bij om in de rebound de Rijsenhouters op rozen te zetten.

De 5-0 van Tijn Schoof was de mooiste goal van de wedstrijd. De SCW-er kwam vanaf links naar binnen gedribbeld en speelde Patrick de Lange aan, die uit de draai de bal weer meegaf aan Schoof. Met een prachtige actie sneed Schoof door de verdediging van Velsenoord heen en in de korte hoek raakschoot.

De 6-0 viel uit een strafschop na een handsbal, Patrick de Lange maakte vanaf elf meter geen fout. De laatste treffer van SCW werd uit een hoekschop binnengekopt door Lars de Lange.

Doorgevierd in Amsterdam
Na het laatste fluitsignaal barste het feest los in Rijsenhout. Eerst nog een beetje timide, maar toen de spelers en technische staf op de platte kar op het feesterrein verschenen waar iedereen en alles zich verzameld had waren de supporters niet meer te houden.

De spelers en staf werden gehuldigd. De Vilder: "We kregen allemaal de kampioensjaal om, die de club van 100 heel leuk had geregeld, een medaille vanuit de KNVB en natuurlijk de schaal. Onder een grote champagne douche barstte het feest echt los en werden we goed in het zonnetje gezet door de club en onze supporters. Het feest ging door tot 21.30 uur waarna we met de spelers nog gevierd hebben in de kroeg in Amsterdam."

Met medewerking van Jeff de Vilder
Foto's: Nicole Kappé (SCW)

Uitslagen/Standen 4B

Fotocollage feestvreugde SCW
Foto's: Nicole Kappé

Reageer

Deel dit artikel: