Prima competitiestart SCW, ook Jong Hercules aan de kant gezet

20-11-'23 17.30 uur | SCW-J.Hercules 2-0 | Door: Klaas Leegwater


Het vorig seizoen gedegradeerde SCW is de competitie in de vierde klasse uitstekend gestart. De ongeslagen Rijsenhouters, bij wie ook buiten de lijnen hard aan de weg wordt getimmerd voor een nieuw clubhuis, speelden afgelopen zaterdag aan het Konnetlaantje de topper tegen Jong Hercules. De koploper tegen de nummer twee in 4B.

SCW, voor het zesde achtereenvolgende seizoen onder leiding van Ardon de Waard (foto), sloot de wedstrijd af met een verdiende 2-0 overwinning en verstevigde daardoor de koppositie. De ploeg geldt nu als een belangrijke kanshebber voor de eerste periodetitel die gaat over twaalf duels.

De thuisclcub kwam tegen de bezoekers uit Beverwijk sterk en fel voor de dag en kreeg al snel het middenveld in handen. Dat resulteerde in de 22e minuut in de 1-0. SCW zette hoog druk bij een doeltrap van doelman Robin Cohrs van Jong Hercules waardoor er paniekerig werd uitverdedigd. SCW-aanvaller Patrick de Lange veroverde de bal in het strafschopgebied en legde breed op Mathijs van den Burgt die de doelman bij de eerste paal aftroefde.


De 1-0 was ook de pauzestand. Kort in het tweede bedrijf verdubbelde SCW de voorsprong. Na balverlies van Jong Hercules op de helft van de Rijsenhouters werd centrumspits Patrick de Lange met een hoge bal de diepte ingestuurd. Geklopt door zijn snelheid liet De Lange twee verdedigers achter zich, de afronding met een hoge lob vanaf rand zestienmetergebied was een hoogstandje van de SCW-er.

Snel terugkeren naar derde klasse
Jong Hercules probeerde in het restant van de wedstrijd de schade te herstellen, door onder meer een paar geweldige reddingen van SCW-doelman Keby van den Dool hielden de gastheren hun doel schoon. Zo boekte de koploper in 4B de zevende competitiewinst en is prima gestart aan de doelstelling om het verloren terrein goed te maken.

Dat beaamt ook aanvaller Jeff de Vilder die langs de kant geblesseerd moest toekijken. "Altijd gevaarlijk om je zo stevig uit te spreken, maar de doelstelling is zeker om terug te keren in de derde klasse. We hebben een geweldige spelersgroep, en er veel vertrouwen in dat dit gaat lukken."


Uitslagen/Stand 4D

Tekst: Klaas Leegwater
Videobeelden: SCW

Reageer


Deel dit artikel: