KDO-trainer Mark Wietsma (rechts): "We hunkerden naar deze winst". Links leider Johan Stange.   Archief-foto: Jaap Maars

Belangrijke winst KDO, "hier hunkerden we naar"

22-11-'21 12.30 uur | Schoten - KDO 0-2 | Door: Klaas Leegwater

Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

De tweede competitiewinst van KDO was meer dan gewenst. Door de verdiende 2-0 zege bij vv Schoten komen de Kwakelaars los van de onderste regionen in 2C. De roodwitten bezetten nu met acht punten de negende positie, vv Schoten zakt terug naar plek elf. Volgende week de streekderby tegen Altior.

De doelpunten in Schoten vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd. In de eerste helft had KDO, weer met Jesse Stange in de basis, een licht veldoverwicht terwijl de doelkansen netjes waren verdeeld tussen de twee laagvliegers in 2C. Zowel de thuisclub, vorige week zwaar verlies bij koploper HBC (7-0), als KDO kregen mogelijkheden op de openingstreffer.

Sven Vlasman
Halverwege de tweede helft ontsnapten de bezoekers aan een achterstand, de bal werd na een inzet van Schoten van de doellijn gehaald.

In de 77e minuut kwam KDO op voorsprong, uit een vrije trap viel de bal in een onverzichtelijke siutatie voor de voeten van invaller Sven Vlasman (foto) die het leer achter de doelman Germain Ebbeling werkte. Vlasman was na lang blessureleed weer van de partij in de selectie.

Tien minuten later uit een hoekschop van Wessel Kleijn bracht Erik Verbruggen de Kwakelaars in veilige haven. Goalie Ebbeling zag er niet goed uit, de keeper dook onder de voorzet door. De scheidsrechter trok zo'n vijf minuten speeltijd bij, de tweede winst van KDO, met na lange tijd ook Joeri Stange als invaller weer binnen de lijnen, kwam echter niet meer in gevaar.

"Hunkerden naar deze winst"
KDO-trainer Mark Wietsma na afloop tegen RICK FM: "Deze winst was heel belangrijk, we hunkerden er naar. We mochten vandaag sowieso niet verliezen, anders lopen de onderste ploegen bij je weg. Het was een verdiende zege, waren overduidelijk beter dan Schoten. En het was goed dat Jesse, Joeri en Sven er weer bij waren, ervaren krachten die belangrijk voor onze selectie zijn."

"Na 0-1 was het voor ons hinken op twee gedachten. We kozen ervoor meer gecontroleerd te gaan spelen, dat pakte goed uit. Volgende week tegen Altior kunnen we een nieuw sprongetje maken op de ranglijst, we gaan ons eerst goed inlezen wat precies de kwaliteiten van deze tegenstander zijn."