Rachid el Yaghmouri schiet uit een vrije trap met veel effect de 0-1 binnen tegen RVC'33.   Foto: Letty Blanken


Na moeizame start slaat Aalsmeer in slotfase hard toe

18-3-2023 17.30 uur | RVC'33-FCA 0-3 | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer blijft het na de winterstop erg goed doen. Vandaag werd voor de zesde achtereenvolgende maal een wedstrijd winnend afgesloten, plus dat de koppositie in 2D werd verstevigd door puntenverlies van de concurrentie.

In Reeuwijk tegen rode lantaarndrager RVC'33 leek de koploper uit 2D aanvankelijk tegen puntenverlies aan te lopen, de ploeg van Ted Verdonkschot sloeg in de laatste vijftien minuten echter hard toe met drie goals. Door de 3-0 winst en de misstappen van achtervolgers VV Alphia en DONK neemt de lijstaanvoerder meer afstand.

Lastige eerste helft
Op het hobbelige natuurgrasveld op het sportpark aan Kaagjesland had FC Aalsmeer moeite om goed in het spel te komen. De bezoekers, die begonnen met verdediger Adil Lechkar op de bank, ontsnapten in het eerste bedrijf aan een achterstand door een schot op de paal.

De thuisclub die voor de pauze de licht bovenliggende partij was zagen dat de bloemendorpers eveneens het aluminium raakten, na een uithaal van aanvaller Calvin Valies ketste de bal via onderkant lat het veld weer in.

Overwicht
In de tweede helft speelde FC Aalsmeer dwingender en bouwde een overwicht op. Na twee goede doelkansen die uitstekend gekeerd werden door RVC-doelman Van der Meer betaalde het betere spel zich in het laatste deel van de wedstrijd uit in drie treffers.

De 0-1 werd gescoord door invaller Rachid el Yaghmouri uit een vrije trap. Een paar seconden daarvoor was Valies bij een uitbraak net buiten het strafschopgebied neergehaald door doelman Van der Meer. De goalie werd bestraft met de rode kaart.

De late openingstreffer en de rode prent waren meteen de genadeklap voor RVC'33. Aalsmeerders Mike Dam (kopbal) en Marten Baarse strooiden nog wat meer zout in de Reeuwijkse wond, zij bepaalden de eindstand op 0-3.

"Tempo moest omhoog"
"Het was voor ons een moeilijke middag. In de eerste helft leed mijn ploeg teveel balverlies en toonde te weinig initiatief," vertelde Verdonkschot na afloop tegen Rick FM. "In de rust heb ik gezegd dat het tempo omhoog moest, dan speel je RVC kapot. Dat pakten ze goed op."

Nog acht duels te spelen, FC Aalsmeer raakt door de reeks overwinningen en met hulp van de concurrentie steeds meer op koers richting het vooraf voluit uitgesproken doel van dit seizoen: de titel pakken in de tweede klasse.

Verdonkschot: "Zover is het nog niet, we moeten geconcentreerd blijven voetballen. En niet teveel naar de concurrentie kijken, wel naar onszelf."

Kleine domper vandaag voor FC Aalsmeer dat een kwartier voor tijd clubtopscorer Luke Vahle strompelend naar de kant ging met vermoedelijk een knieblessure. Hoe ernstig de kwetsuur is is nog onbekend.

Volgende week komt DoCoS uit Leiden op bezoek aan de Beethovenlaan in Aalsmeer.

Met medewerking van Johan Baarsen.
Foto: Letty Blanken (RVC'33)

Uitslagen/Stand 2D

Basis-opstelling FC Aalsmeer: Saverio Zondag, Jelmer van der Kamp (Adil Lechkar), Steyn Bol, Oliver Rifai, Mark Ruessink, Thomas Bakker, Stefan de Bruin, Mike Dam, Calvin Valies, Luke Vahle (Rachid el Yaghmouri) en Giliano Eijken.

Reageer


Deel dit artikel: