Tim Engeln van RODA'23 op snelheid langs verdediger van Nieuw Utrecht.   Foto:Koos van der Leest

Ruime zege RODA'23 tegen Nieuw Utrecht

6-10-'20 12.00 uur | RODA'23-N.Utrecht 4-1 | Door: Klaas Leegwater

Drie wedstrijden gespeeld, verloren-gelijkspel-gewonnen. Wellicht voorbarig geconcludeerd...RODA'23 zit in de lift. Vorig seizoen kregen de groenwitten op eigen veld nog met 2-1 klop van Nieuw Utrecht, afgelopen zondag werd de ploeg uit de Domstad op het terrein in Bovenkerk met 4-1 opgerold. Eerste duidelijke indicatie dat de selectie van trainer Bnar Toofeek er in vergelijking met vorig seizoen erop vooruit is gegaan.

In de eerste helft tegen Nieuw Utrecht werden zondag op het kunstgras de bedoelingen van de thuisclub snel duidelijk. Proberen in een vroeg stadium de openingstreffers te bewerkstelligen. Al in de 5e minuut een goede doelkans voor Ocean Coesel, doelman Mounir Ouaj van de bezoekers bracht redding. Zijn collega Jordi Bungener toonde even later eveneens zijn scherpte.

Voorsprong
Met ruim tien minuten op de klok de Bovenkerkse voorsprong. Aanvaller Coesel werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald, terecht wees arbiter Wigchers naar de witte stip. Amir Riffi knalde RODA'23 naar 1-0. Nieuw Utrecht kwam vervolgens iets meer uit haar schulp, een paar mogelijkheden dienden zich aan voor de bezoekers. Goed verdedigings- en keeperswerk van de groenwitten voorkwamen dat de opponent langszij kan komen.

De lijn van het aantrekkelijke duel werd na de pauze doorgetrokken. Beide ploegen op de aanval, het spel bleef op en neer gaan. In de 67e minuut breidde RODA'23 de voorsprong uit naar 2-0 door een treffer van Goesel. De thuisclub veroverde ter hoogte van de middenlijn de bal, snel in de omschakeling en via enig klutswerk stond de 20-jarige Coesel op de juiste plek.

Xamn Flemming in middelpunt van vreugde na zijn steekpass op doelpuntenmaker Jeremy Giltay.   Foto:Koos van der Leest

Vier minuten later de beslissing en tevens de mooiste goal van de middag. Xamn Flemming bediende met een prachtige steekbal Jeremy Giltay die met een mooie sleepbeweging zijn tegenstander in de luren legt en vervolgens ruimte heeft om de 3-0 langs sluitpost Ouaj te schieten. Met nog een kwartier te spelen is de eerste winst van het seizoen binnen voor RODA'23.

Tien minten voor tijd scoorde invaller Richie Yeboah op aangeven Riffi de 4-0, kort tegen het eindsignaal redde Stefano Rijssel voor Nieuw Utrecht de eer. RODA'23 na drie duels op de zevende positie in 2B, aanstaande zondag uitwedstrijd tegen PVCV, tot elk geval donderdagavond leider van de ranglijst. KDO kan de ploeg uit Vleuten over twee dagen bij winst in het inhaalduel tegen Hooglanderveen op doelsaldo passeren.

Bron wedstrijdinfo: Twitter-account RODA'23