De aanhang van RODA'23 op "De Trap' werkte volgens trainer Toofeek stimulerend voor zijn ploeg tegen PVCV.   Foto: Koos van der Leest

Publiek twaalfde man bij winnend RODA'23

27-9-'21 14.00 uur | RODA'23-PVCV 2-0 | Door: Klaas Leegwater

Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

Dat hoor je niet vaak van trainers werkzaam bij amateurclubs lager dan de hoofdklasse. De loftrompet afsteken over het enthousiasme van de aanhang langs de lijn. Bnar Toofeek, oefenmeester van RODA'23, roemde na afloop van de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen PVCV uitgebreid de stimulerende houding van het thuispubliek.

"Vanaf het begin tot het eind bleven ze zingen, dat werkte als een enorme stimulans voor mijn ploeg, het gaf de spelers kracht. Het was mede de oorzaak dat we goed in de wedstrijd kwamen, heel mooi." Het merendeel van de Bovenkerkse supportersschare had zich opgesteld op de welbekende 'trap' die toegang geeft tot het clubhuis. Ook beneden stond een fanantieke groep aanhangers die hun keel schor zongen.

In die aantrekkelijke sfeer zag Toofeek, voor het vierde achtereenvolgende seizoen hoofdtrainer bij de tweedeklasser, hoe zijn team tegen de stug spelende bezoekers uit Vleuten bijna vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam. Een strafschop, gegeven omdat PVCV-aanvaller Dani Kovachev uitgekookt over het dijbeen van doelman jordi Bungener viel, werd op uitstekende wijze gekeerd door de goalie.

PVCV-aanvaller Dani Kovachev valt over het been van doelman Jordi Bungener. Strafschop beslist arbiter Benlamkaddem.   Foto: Koos van der Leest

Voorsprong
In de open en attractieve eerste helft, het spel golfde op en neer waarbij PVCV het meest deigend was, kwam de thuisformatie kort voor de pauze op 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Bart van den Boogaard kopte aanvaller Sergio Drenth de bal prima in de touwen.

Sergio Drenth kopt de 1-0 binnen voor RODA'23.   Foto: Koos van der Leest

Het tweede bedrijf in Bovenkerk was al net zo levendig als voor rust, al werd het naarmate de minuten verstreken wel feller in het veld. Ook vanaf de zijlijn waar de technische leiding van de opponent zich vanaf de bank liet gelden. Arbiter Badr Benlamkaddem kreeg wat meer moeite om alles goed in de gaten te houden.

"Prachtige aanval"
Een kwartier voor tijd vergrootte RODA'23 de voorsprong met een snel uitgevoerde counter tot 2-0. "Dat was een prachtige aanval, met Attalj Abdellah in een hoofdrol" vertelt Toofeek. "Attalj verdedigde op de eigen zestien goed uit, in de omschakeling stond hij zes seconden later in het vijandelijk strafschiopgebied naast onze spits Quint Piris die de 2-0 aantekende. Even in een paar seconden zeventig meter overbruggen, echt heel knap van Attalj. Het vertelde alles over de inzet van mijn ploeg deze middag."

Met de 2-0 een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg niet meer in de problemen. Eerste competitiewedstrijd met winst afgesloten door RODA'23. Trainer Toofeek (foto) tevreden? "Ik heb genoten van de beleving en passie van mijn team, ook buiten de lijnen van ons publiek. In de eerste helft gaven we nog wat teveel ruimte en kansen weg, na rust ging dat veel beter. Dit was geen wedstrijd met mooi voetbal, hard werken en veel inzet was deze middag een belangrijke factor. Dat lieten wij het meeste zien, dus daarom vind ik de winst terecht."