Verlies RKDES, duel Aalsmeer uitgesteld

18-11-'21 22.30 uur | RKDES-ZSGO/W 0-1 | Door: Klaas Leegwater

RKDES heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen het veel hoger genoteerde ZSG/WMS met 1-0 verloren. Het was het derde verlies in zes wedstrijden voor de Kudelstaarters.

Het team van trainer de De Jong kwam op eigen veld al vroeg in de wedstrijd op achterstand. In de tachtig minuten daarna slaagde RKDES, met in de tweede helft buitenspeler Indy van Koert binnen de lijnen, er niet in de gelijkmaker op het bord te krijgen. Zo bleef het 0-1.

"We verdienden meer dan deze nederlaag", reageerde kort na de wedstrijd De Jong. "We kregen kansen en werkten er hard voor, jammergenoeg viel de verdiende 1-1 niet."

Op de ranglijst van 3C bezet RKDES de tiende positie, vier punten meer dan rode lantaarndrager FC Aalsmeer. Bovenaan staat Sporting Martinus, de Amstelveners zijn met zestien punten nog ongeslagen. Ook ZSGO/WMS komt na de winst op zestien punten maar heeft een duel meer gespeeld.

Aanstaande zondag speelt RKDES in Haarlem tegen Alliance'22, de nummer elf in de rangschikking.

Wedstrijd Aalsmeer-Purmerend uitgesteld
Het competitieduel in 3C tussen FC Aalsmeer en Purmerend dat voor zondag op het programma stond gaat niet door. In de selectie van de roodgroenen zijn enkele spelers besmet geraakt met het coronavirus. Zij moeten voor een aantal dagen in quarantaine.

De wedstrijd FC Aalsmeer-Purmerend wordt ingehaald op donderdagavond 2 december.

Tekst: Klaas Leegwater