RKDES start met verlies, Aalsmeer stelt opnieuw teleur

4-10-'21 11.00 uur | RKDES-Swift 1-3 | Door: Klaas Leegwater

Omdat RKDES vorige week vrij was begon de Kudelstaartse derdeklasser pas afgelopen weekend aan de competitie in 3C. Direct een zware wedstrijd voor de selectie van trainer Raymond de Jong, het sterk gestartte avv Swift kwam namelijk op bezoek. De Amsterdammers manifesteerden zich zeven dagen geleden met forse winst (7-0) op Ilpendam.

RKDES, met in de basis de teruggekeerde topschutter Indy van Koert, had het in haar eerste competitiewedstrijd moeilijk. Vooral vanwege de absentie van sterkhouders als Mano van Veen en Maarten van Putten die voorlopig geblesseerd moeten toekijken, Van Veen waarschijnlijk langdurig. Ook centrumspits Rick Verkuijl was niet honderd procent speelfit, de aanvaller begon in trainingspak op de bank.

Na een gelijkwaardig begin van de wedstrijd bouwde Swift vanaf de 20e minuut aan een veldoverwicht. Dit resulteerde na een klein half uur spelen in de 0-1. Een voorzet vanaf de rechterkant werd vakkundig door Siemen Ingelse achter doelman Tijn Kraak gewerkt.

Verkuijl in de spits
In de tweede helft met Verkuijl in de spits en Van Koert doorschoof naar zijn vertrouwde positie aan de linkerkant probeerde RKDES iets meer druk te ontwikkelen op de Amsterdamse helft, de bezoekers profiteerde evenwel van de ruimte die de thuisploeg daarbij weggaf. Via Joost Kooiman en Bram Owusu tilde Swift de stand naar 0-3.

In de slotfase redde Rick Verkuijl de eer voor de Kudelstaarters door het aantekenen van de 1-3. Het was de mooiste goal van de wedstrijd, uit een half hoge voorzet nam Verkuijl het leer in één keer op de pantoffel, als een granaat sloeg de bal in de touwen. De beauty was de enige troost op deze middag voor het verliezende RKDES. De Amsterdammers met zes punten uit twee duels aan de leiding in 3C.

"Heel balvast"
"Ik zie Swift duidelijk als een van de titelfavorieten. Ze zijn heel balvast en sterk in de duels, ook fysiek staan ze hun mannetje", vertelde RKDES-trainer Raymond de Jong (foto) na afloop tegen lokale radiozender RICK FM. "We kregen vandaag heel weinig mogelijkheden, we moesten het antwoord op de achterstand schuldig blijven."

Basisopstelling RKDES:
Tijn Kraak, Sven Boelsma, Troy Zwanenberg, Dennis Pronk, Michael Schreven, Roy Endhoven, Arnaud van Leeuwen, Lennart Kok, Laurens van der Scheur, Amir El Hadji, Indy van Koert.

Aalsmeer opnieuw ten onder
Derdeklasser FC Aalsmeer is de competitie zwak gestart. Na het ruime verlies vorige week in Amstelveen tegen Sporting Martinus (4-0) moest de formatie van Peter Neuvel zondag in eigen huis tegen Spaarnwoude wederom een ruime nederlaag (4-0) incasseren. De roodgroenen hebben duidelijk hun draai nog niet gevonden.

In de wedstrijd op het sportpark aan de Beethovenlaan eistte Don Rutte van Spaarnwoude een hoofdrol op. De aanvaller scoorde in Aalsmeer driemaal. Bij de eerste de beste aanval van de bezoekers was het bijna al raak met een kopbal van Rutte. Rond de 25e minuut was de aanvaller wel succesvol, 0-1.

Blessure Pasternak
FC Aalsmeer kon er weinig tegenover stellen, het hielp de roodgroenen ook niet dat belangrijke middenvelder Remi Pasternak vroeg in de wedstrijd met een blessure moest uitvallen. In feite was het duel kort in de tweede helft gespeeld toen Rutte voor de tweede maal doel trof, via een eigen doelpunt en opnieuw Rutte werd de eindstand in Aalsmeer 0-4.

Na een redelijke voorbereiding met veel doelpunten heeft FC Aalsmeer vooralsnog veel moeite tijdens de start van de competitie in 3C een goed resultaat te boeken, na twee duels stijf onderaan op de ranglijst. Volgende week gaat de selectie van Neuvel op bezoek in Velserbroek bij VSV, eveneens nog puntloos.