Lorenzo Zorn heeft RKDES tegen Soccerboys in de slotminuut op 1-0 gezet, gek van vreugde is de middenvelder met zijn beslissende goal.   Foto: Jaap Maars

Lorenzo Zorn kopt RKDES in slotminuut naar winst

29-10-'23 12.30 uur | RKDES-Soccerboys 1-0 | Door: Klaas Leegwater

Wat een ontlading bij RKDES. In de thuiswedstrijd tegen het eveneens hoog genoteerde Soccerboys zorgde Lorenzo Zorn in de laatste speelminuut voor dolle vreugde in het Kudelstaartse kamp. Uit een scherp aangesneden hoekschop van Mike van den Bergen kopte Zorn de bal bij de tweede paal in de touwen. Zorn werd na zijn beslissende treffer uitgebreid bejubeld. Niet alleen grepen de roodzwarten op het nippertje de 1-0 winst, de formatie van Raymond de Jong neemt met de driepunter ook de leiding over in 3A.

"Dit is natuurlijk verschrikkelijk lekker, toch nog de overwinning pakken," reageerde De Jong kort na afloop toen hij de feestvreugde voor even was ontvlucht. De oefenmeester gaf toe dat hij vrede kon hebben met een gelijkspel omdat de wat gezapige wedstrijd nauwelijks een winnaar verdiende. Dat had de oefenmeester goed gezien, want RKDES en de bezoekers uit Bleiswijk deden weinig voor elkaar onder en goede scoringsmogelijkheden waren op een halve hand te tellen voor de circa 125 toeschouwers.

RKDES had in de eerste helft veel last van de wind. "We kregen de bal niet vooruit en het hinderde ons in de duels", aldus De Jong na afloop tegen regionale zender Rick FM. "Maar de harde wind werkte ook in ons voordeel bij uitvallen van Soccerboys, de bal schoot steeds door naar onze keeper." Onder de lat bij RKDES stond Tim van der Linden omdat vaste doelman Tijn Kraak wegens vakantie ontbrak. Middenvelder Roy Endhoven is nog geblesseerd.

Rick Verkuijl van RKDES belaagd daar verdedigers van Soccerboys.   Foto: Jaap Maars

De Jong gaf zijn ploeg tijdens de rust opdracht om dwingender te spelen. "Ga nou meer gewoon voetballen op hun helft." Zijn team na het advies goed ter harte. In het tweede bedrijf trok RKDES, ook geholpen met nu de wind in de rug, het initiatief meer naar zich toe. Alleen bleven grote doelkansen lang uit.

In de 84e minuut leek RKDES toch op voorsprong te komen. Een rush van invaller Reno de Jong rondde de aanvaller mooi af met een schot in de touwen. Scheidsrechter Stolkwijk negeerde in eerste instantie het vlagsignaal van Soccerboys-grensrechter Van der Wulp.

"Maar heel vreemd", zegt trainer De Jong, "wij waren de goal allang aan het vieren toen de scheids toch opeens ging praten met de grens. Kennelijk liet hij zich nu wel overtuigen en keurde de goal van Reno alsnog af. Heel jammer op dat moment, maar als ik eerlijk ben dacht ik zelf ook aan buitenspel."

Tekst gaat verder onder de foto's

Smeekbedes door spelers van Soccerboys bij arbiter Stolwijk om na het doelpunt van Reno de Jong met de grensrechter te gaan praten over buitenspel,...

....uiteindelijk gaat Stolwijk in gesprek met grensrechter Van der Wulp en zal de treffer van RKDES afkeuren.   Foto's: Jaap Maars

Toch kwam het dus alsnog goed met RKDES. Ver in blessuretijd, in de 98e minuut, kreeg de thuisclub een hoekschop waaruit Van den Bergen met veel precisie de bal richting de tweede paal plaatste waar als een duveltje uit een doosje Lorenzo Zorn opdook en de winnende treffer met het hoofd in de touwen joeg.

De oudspeler van onder meer Argon en Legmeervogels reageerde als door het dolle op zijn belangrijke goal. In 2022 overgekomen van Legmeervogels was het in competitieverband pas zijn tweede doelpunt in dienst van RKDES.

Een treffer die de Kudelstaarters bovenaan 3A brengt, mede omdat leider BSC'81 uit Benthuizen verrassend ruim verloor (7-1) van Aarlanderveen en TAVV punten verspeelde door het 1-1 gelijkspel tegen Lugdunum, volgende week in Leiden de gastheer van RKDES.

Goal van Lorenzo Zorn in beeld (Bron: RKDES).

Opstelling RKDES: Tim van der Linden, Mauro Pons Reguiero, Mike Meuldijk, Luuk Westerman, Michael Schreven (Lennart Kok), Maarten van Putten (Lukas Lindjer), Mano van Veen, Lorenzo Zorn, Mike van den Bergen, Benjamin van Gastelen (Dennis Pronk) en Rick Verkuijl (Reno de Jong).

Scheidsrechter: Arnoud Stolwijk uit Leiden.
Geel RKDES: Mano van Veen