RKDES boekte belangrijke winst tegen FC Oegstgeest.   Archief-foto: Jaap Maars

RKDES vrijwel in veilige haven na winst op Oegstgeest

2-4-'23 12.00 uur | RKDES-Oegstgeest 3-2 | Door: Klaas Leegwater

Zes speelronden voor het einde van de competitie kan RKDES zich zo goed als zeker vrij voelen van degradatiezorgen. De derdeklasser vanwie aan het begin van het seizoen nog de verwachting was dat meedoen in de top van de ranglijst tot de mogelijkheden behoorde moest de laatste weken vooral naar de onderkant van de rangschikking kijken.

Na 3-2 winst zaterdagmiddag op FC Oegstgeest hebben de roodzwarten een veilige marge opgebouwd van negen punten met de gevarenzone, zorgen dus vrijwel voorbij in Kudelstaart.

De ploeg van Raymond de Jong kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een fout van FC Oegstgeest-doelman Gijs Jansen, zijn verkeerde inspeelpass werd een onderschepping van Mike van den Bergen die zijn ploeg in de 4e minuut aan de leiding bracht. De tiende competitiegoal van Van den Bergen.

Comfortabel de rust in
De thuisformatie, met deze keer Benjamin van Gastelen in de basis, dicteerde het duel in de eerste helft en verzilverde de tweede goede doelkans na een half uur spelen. Goed doorzetten van Michael Schreven aan de zijlijn vervolgde de verdediger met een puike voorzet op Roy Endhoven, de centrumspits van RKDES plukte de bal handig uit de lucht en knalde binnen.

De Kudelstaarters gingen comfortabel de rust in met een voorsprong van 3-0, kort voor rust scoorde Maarten van Putten na goed voorbereidend werk van Endhoven de derde treffer voor de thuisclub.

Ander spelconcept
Omdat FC Oegsgeest de tweede helft startte met een gewijzigd spelconcept kreeg RKDES het lastig om het goede ritme weer te vinden. Het team van De Jong moest twee tegengoals incasseren. De 3-1 van Bob den Hollander uit een strafschop na een overtreding, en de aanluitingstreffer van Daan van Moorsel viel na slecht wegwerken van de Kudelstaartse achterhoede.

FC Oegstgeest gooide er in het laatste deel van de wedstrijd een slotoffensief uit om een gelijkspel te forceren. Dit leverde de bezoekers enkele mogelijkheden op, maar ook RKDES kon uit de counter nog een paar keer gevaarlijk worden.

Het bleef uiteindelijk 3-2 in Kudelstaart, RKDES kan na de negende en belangrijke winstpartij met een veiliger gevoel vooruit kijken naar het slot van de competitie.

Van Nispen gedegradeert, Paastopper in Groene Hart
Aanstaand Paasweekend is RKDES vrij, in het Groene Hart zaterdag de wedstrijd om de eerste plek in 3A tussen Aarlanderveen en Nieuwkoop. Aarlanderveen won zaterdag met maar liefst 10-1 van Van Nispen, het betekende dat in de 20e speelronde degradatie voor Van Nispen een feit is. De ploeg uit De Zilk behaalde tot nu toe 1 punt.

Uitslagen/Stand 3A

Opstelling RKDES: Tijn Kraak, Mike Meuldijk (Amir Elhadji), Luuk Westerman, Mauro Pons Requiero (Sven Boelsma), Michael Schreven, Arnaud v Leeuwen (Lennart Kok-Dennis Pronk), Lorenzo Zorn, Benjamin van Gastelen, Mike van den Bergen (Rick Verkuijl), Maarten van Putten en Roy Endhoven.