RKDES walst over Van Nispen heen

Een prima herstart van de competitie van derdeklasser RKDES. De Kudelstaarters hadden vanmiddag geen kind aan het lager genoteerde Van Nispen, na een helft voetballen was de wedstrijd met 5-0 op scorebod dubbel en dwars beslist. Een geslaagd debuut van tussenpaus Erwin Mönnich, dikke winst en versteviging van de belangrijke derde plek in 3A.

26-1-'20 17.00 | RKDES-V Nispen 5-1 | Door: Klaas Leegwater


Een betere start had Erwin Mönnich met RKDES zich niet kunnen wensen. De oefenmeester die in de winterstop de taken overnam van de naar DEM vertrokken Kiri Kalaitzis zat zondagmiddag bij de Kudelstaarters voor de eerste keer op de bank tijdens een competitiewedstrijd.

De Aalsmeerder zag zijn selectie tegen het lager genoteerde Van Nispen vooral in de eerste helft goed spelen. De roodzwarten walsten in het eerste bedrijf met bij vlagen aantrekkelijk spel over de zwak acterende bezoekers heen, met 5-0 op het scorebord was het duel tijdens de pauze uiteraard beslist. Tweede helft was een formaliteit, in de slotminuut eretreffer van Van Nispen.

Een goede binnenkomer dus voor Mönnich en een prima hervatting van de competitie voor RKDES. De nummer drie in 3A heeft als doel gesteld een ticket voor de nacompetitie binnen te halen. Al was het duel tegen het laaggeplaatste en matige Van Nispen geen goede graadmeter, het was zondagmiddag wel duidelijk dat RKDES met een licht gewijzigd spelsysteem beter in haar vel zit dan in het laatste duel van voor de winterstop (4-1 verlies VSV).

Tactische wijziging
Mönnich had afgelopen week al aangekondigd dat hij zijn team tegen op papier mindere tegenstanders met meer druk naar voren zou laten spelen. Tactisch vertaald betekende dat zijn formatie tegen Van Nispen op het middenveld met de punt naar voren speelde, een nummer tien kort achter centrumspits Rick Verkuijl.

Die rol werd sterk ingevuld door Jimmy Baars, het jeugdige talent bij de Kudelstaarters die vorig seizoen doorbrak bij RKDES maar de laatste maanden moeite had een aanvaardbaar niveau vast te houden. Achterin had Mönnich naast centrale verdediger Ivo Lentjes Arnaud van Leeuwen neergezet. Dat zorgde voor een meer zorgvuldiger opbouw bij de thuisclub.

Mooiste aanval
Verder was, ook ingegeven door een aantal afwezigen, Roy Endhoven verhuisd naar de rechterkant op het middenveld. Als rechtsbuiten had Mönnich een beroep gedaan op Rutger Spaargaren, ook zo'n speler die na zijn doorbraak een aantal jaren geleden aan het pendelen was tussen tweede elftal en de hoofdmacht.

Spaargaren scoorde op de plek van de geblesseerde Maarten van Putten een ruime voldoende. De rechtsbuiten was betrokken bij de mooiste aanval van de wedstrijd. Nadat Endhoven (kopbal), Van Koert (half hoog schot) en Verkuijl (intikkertje) de thuisploeg naar 3-0 hadden getild had Ivo Lentjes vijf minuten voor rust van achteruit een mooie lange crosspass in petto.

De bal op maat ving Spaargaren aan de zijlijn op, de aanvaller stoomde tien meter voorwaarts en schoof op juiste moment het leer naar de inkomende Van Koert. Eitje voor de clubtopscorer zijn 21e goal aan te tekenen. En toen Baars twee minuten voor de thee na heel goed doorzetten aan de linkerkant doelman De Jong verraste met een bekeken schuiver in de rechterhoek was het definitief over met Van Nispen.

Gas terug
Logischerwijs nam RKDES in de tweede helft flink gas terug. De thuisclub hoefde niet meer zo nodig en Van Nispen zal daar niet om hebben geklaagd. Het lauwere spel na rust van de gastheren stelde de ploeg van Roy Schulphand in staat in de slotminuut de eretreffer te produceren. Eindstand 5-1.

Van Nispen zakt verder weg op de ranglijst, RKDES verstevigt haar positie op de derde plek. Concurrenten VSV en VVH/Velserbroek verloren hun wedstrijd. Bij RKDES maakte de jeugdige Roman van den Hoek na rust zijn debuut.

Opstelling RKDES:
Tim van der Linden, Daan Duizendstra, Arnaud van Leeuwen (Elias El Hadji), Ivo Lentjes, Dennis Pronk (Roman van den Hoek), Roy Endhoven, Jimmy Baars, Lennart Kok, Rutger Spaargaren, Rick Verkuijl en Indy van Koert.

Uitslagen/Standen 3A

Laatst bijgewerkt: 26/1, 21.30 uur
Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:

Advertentie:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Mike Sitaram van Sitar International BV
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders RKDES
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: