RKDES-middenvelder Arnaud van Leeuwen scoorde tegen Lugdunum tweemaal uit een strafschop.   Archieffoto: Jaap Maars

RKDES met twee strafschoppen naar gelijkspel

30-1-'23 12.00 uur | RKDES-Lugdunum 2-2 | Door: Klaas Leegwater

RKDES heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Lugdunum. De Kudelstaartste derdeklasser kwam op eigen veld, zonder centrumspits Rick Verkuijl, vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een strafschop. Aanvaller Amir Elhadji werd onderuit getikt, Arnaud van Leeuwen benutte de elfmetertrap.

Lugdunum, dat zich in het veld en langs de kant hoorbaar ergerde aan het optreden van scheidsrechter Van der Bend, kwam kort voor rust op gelijke hoogte door een kopbal van verdediger Glody Muanda. De ploeg uit Leiden, vorige week verloren in de topper tegen koploper Nieuwkoop, pakte een kwartier in de tweede helft de leiding door een treffer van Adam Drame.

RKDES-trainer De Jong schoof halverwege het tweede bedrijf Roy Endhoven door naar de spitspositie, Lennart Kok ging naar de kant. Invaller bij de Kudelstaarters Benjamin van Gastelen werd tijdens het slotoffensief binnen de zestenmeter neegelegd, opnieuw wees de arbiter naar de penaltystip. Veroorzaaker Brain Tong moest met zijn tweede gele kaart vroegtijdig gaan douchen. Wederom schoot Van Leeuwen de strafschop raak.

"Nieuwkoop beste ploeg"
Met de 2-2 eindstand kon RKDES-trainer De Jong wel vrede hebben. "Terechte uitslag." De roodzwarten zakken door het puntenverlies af naar een zevende positie op de ranglijkst van 3A. Over vijf dagen op eigen veld ontvangt RKDES lijstaanvoerder Nieuwkoop dat in de heenwedstrijd klop kreeg van de Kudelstaarters. "Maar ik vind Nieuwkoop de beste ploeg waartegen we gespeeld hebben. Dus het zal zaterdag niet makkelijk worden," aldus De Jong.

Opstelling RKDES:Tim van der Linden, Mike Meuldijk, Luuk Westerman, Michael Schreven, Arnaud v Leeuwen, Lorenzo Zorn, Roy Endhoven, Amir Elhadji (Benjamin v Gastelen), Lennart Kok (Sven Boelsma), Mike van de Bergen en Maarten v Putten.