Robin van der Steeg en Michael Schreven van RKDES proberen Huizen-aanvaller Hidde van der Veldt de doorgang te beletten.   Foto: Jaap Maars

RKDES houdt half uur stand tegen Huizen

14-11-'21 13.00 uur | RKDES-Huizen 0-6 | Door: Klaas Leegwater

"We hebben er alles aan gedaan, maar op een gegeven moment was het niet meer te houden. Huizen was te goed, verschil te groot met een hoge handelingssnelheid en technisch heel vaardig."

RKDES-trainer Raymond de Jong keek kort na het ruim verloren (6-0) bekerduel tegen eersteklasser Huizen nuchter terug op de prestatie van zijn team. "Het was elk geval heel leerzaam voor ons. Deze voetballes gebruiken in de competitie."

Ondanks het verschil in niveau, op papier en in de praktijk, deden de Kudelstaarters het niet eens zo slecht tegen de eersteklasser dat vorige week de koppositie in de competitie kwijtraakte.

Zo hielden de roodzwarten op eigen veld ruim een half uur goed stand en slaagde er bijna in na een 1-0 achterstand in de 34e minuut kort daarop langszij te komen. Een knal van 'dertiger' Robin van der Steeg raakte de lat.

Nog voor rust vergrootte Huizen, met oudAalsmeerder Serge Kogeldans in de formatie, het verschil naar 2-0 waarmee de weerstand van RKDES al voor de pauze zo goed als gebroken was. En toen de bezoekers kort in de tweede helft de 0-3 aantekenden was de wedstrijd definitief beslist.

RKDES-aanvaller Ruben Onderwater in duel met Dennis Lamme van Huizen.   Foto: Jaap Maars

De Kudelstaarters, deze middag zonder middenvelder Roy Endhoven en aanvaller Indy van Koert, moesten richting het eindsignaal nog drie tegengoals incasseren. Bij Huizen scoorde Theo Visser in totaal driemaal.

Trainer De Jong: "We probeerden in de tweede helft aanvallend iets meer uit te richten, maar Huizen zat er zo snel en zo goed bovenop dat het heel moeilijk was tot een goede aanval te komen. Je hoopt dat Huizen bij een voorsprong iets gaat verslappen of minder secuur wordt, maar dat zat er bij deze sterke tegenstander echt niet in."

Met een forse klap is het bekeravontuur voor RKDES dus over en uit. De roodzwarten kunnen zich weer concentreren op de competitie, de komende zeven dagen twee duels. Eerst aanstaande donderdag de inhaalwedstrijd tegen ZSGO/WMS (20.00 uur) en zondag op bezoek bij Alliance'22 in Haarlem.