RKDES bereikt na penalty's volgende bekerronde

14-10-'21 09.00 uur | R.Sranang-RKDES 2-2 | Door: Klaas Leegwater

RKDES heeft zich woensdagavond in Amsterdam geplaatst voor de volgende ronde van de knock-outfase in de districtsbeker. Na negentig minuten stond het tegen Real Sranang 2-2. Vervolgens kwam de ploeg van Raymond de Jong in de beslissende strafschoppenserie als winnaar uit de bus.

Uitblinker van de avond was RKDES-doelman Tim van der Linden. "Hij heeft zeer goed gekeept en dwong de tegenstander tijdens de penaltyserie tot verkeerde keuzes", reageerde trainer De Jong kort na de bekerwinst op de Amsterdammers.

Balvaardig
RKDES, dat dinsdagavond aantrad met enkele spelers uit het team van onder 23, trof in Real Sranang een gelouterde tegenstander. De selectie van Menno Willems herbergt een aantal zeer ervaren en balvaardige spelers en voetbalt veelal aanvallend. "We moesten vanavond veel verdedigen en heel compact spelen", zegt De Jong.

Real Sranang, uitkomend in de vierde klasse (na drie duels negen punten),en met onder meer oudbetaald-voetballer Geoffrey Verwey (39) in de gelederen viel op met goed positiespel en tactisch inzicht, terwijl RKDES beter scoorde op het gebied van handelingssnelheid.

"Tim dwong het af"
Na zeven minuten in de tweede helft kwamen de Kudelstaarters op voorsprong door een score van Mike van den Bergen. Nog geen drie minuten later lag de gelijkmaker achter RKDES-goalie Van der Linden.Opnieuw Van den Bergen bracht de roodzwarten op 2-1, een minuut daarna gevolgd door de 2-2.

Die gelijke stand stond ook na ruim negentig minuten nog op het scorebord. Vervolgens moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarbij knalde voor RKDES Indy van Koert, Rick Verburg, Laurens van der Scheur en Sven Boelsma de bal in de touwen. Real Sranang schoot een keer over en naast. De Jong: "Dat dwong Tim heel goed af, hij maakte het ze moeilijk."

Zo stroomt RKDES door naar de volgende ronde, binnenkort de loting voor de tweede ronde van de knockout-fase. De loting zal plaatsvinden na het laatste bekerduel in deze ronde. Laatste wedstrijd is Abcoude-Hoofddorp op dinsdag 26 oktober.