Doelman Anthony Acda van Legmeervogels grijpt in voordat RCL-aanvaller Pascal Brasker gevaarlijk kan worden.   Foto: Jan van der Lubbe (LAV)

Groeiend zelfvertrouwen bij Legmeervogels na winst op RCL. "Ik kijk naar de derde plaats."

31-1-'23 16.00 uur | RCL-LMV 0-2 | Door: Hans Heere en Klaas Leegwater

In Leiderdorp, tegen RCL, slaagde Legmeervogels erin op het natuurgrasveld de gastheer de eerste thuisnederlaag van dit seizoen toe te brengen. Op de overwinning van de sterk acterende geelblauwen viel helemaal niets af te dingen. De winst en het goede spel verleidde trainer Alain Hijman na afloop tot een verwachtingsvolle vooruitblik. "Derde plek of nacompetie is haalbaar."

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mats Blaak nam Legmeervogels het initiatief. Met veel strijd zette de ploeg van Alain Hijman de defensie van RCL onder grote druk.

Binnen 10 minuten waren er doelkansen voor Camiel Schouten en Dylan Nieuwendijk. Grootste mogelijkheid in het eerste bedrijf voor de gasten was kort voor de pauze, vrij voor doel kon aanvaller Ruben Kalkman het doelnet niet vinden. "Dat was een driehonderd procent kans," zei trainer Hijman later. Met 0-0 gingen beide ploegen aan de thee.

Nieuwendijk breekt de ban
RCL wist in het begin van de tweede helft een licht veldoverwicht te creëren. Dat leidde onder andere tot een kopkans voor Jake van Heusden van de thuisclub. Met een fraaie reactie kon doelman Anthony Acda de gelijkmaker voorkomen. Legmeervogels was weer bij de les en pakte het initiatief weer terug. Opnieuw diende zich een aantal goede kansen aan voor de bezoekers.

Het was Jordy Nieuwendijk die de ban voor Legmeervogels in de 70e minuut brak. Met een harde uithaal van afstand moest de doelman van RCL antwoord schuldig blijven op de 'zwabberbal'. De ploeg uit Uithoorn, genoteerd in het rechterrijtje op de ranglijst, wilde meer. Terwijl de defensie van Legmeervogels stond als een huis, maakten de aanvallers drie minuten voor tijd de beslissende 0-2. Opnieuw uit een afstandsschot, deze keer via de voeten van Camiel Schouten.

"Meedoen in derde periode"
Trainer Alain Hijman reageerde na afloop enthousiast over de vierde competitiezege en stak de loftrompet over zijn selectie. "Een puike teamprestatie, men was bereid om elkaar te steunen waar nodig, ook heel goed in de discipline gespeeld. We kregen door ruimte achter de laatste linie van RCL veel doelkansen. Daar hadden we ook op getraind, want ik heb RCL vorige week tegen TAVV goed geanalyseerd. Alleen stond voor rust het vizier bij mijn spelers niet op scherp."

De oefenmeester had in de overwinningsroes een optimistische blik op de toekomst. "Als mijn team het spel van vandaag blijft laten zien, stabiel blijft, kan Legmeervogels veel hoger reiken dan we nu staan."
Hijman heeft de derde plaats op het oog. "Ja daar kijk ik naar, waarom niet. Die plek lijkt nu nog ver weg, maar in deze afdeling waar het kwaliteitsverschil tussen de clubs klein is en elke week kolderieke uitslagen zijn te zien is alles mogelijk. De ambitie is meedoen in de derde periode. Heel belangrijk is dat we zaterdag opnieuw drie punten pakken tegen TAVV."

Zaterdag 4 februari: Legmeervogels -TAVV. Aanvang 15.00 uur.

Opstelling Legmeervogels. Anthony Acda, Milan Spit, Sven van Beek, Kenneth vd Nolk van Gogh, Jaima de Block (90+2 Delano Paskald), Stan Vincken (58 Jordy Nieuwendijk), Jasper Burgers (90+2 Jordi Holt), Ruben Kalkman (90+2 Mika de Jeer), Dylan Nieuwendijk (78 Erwin Smajic).