Winnaar FC Aalsmeer O23 Primavera Cup   Foto: FC Aalsmeer

Aalsmeer winnaar Primavera Cup

8-5-2024, 12.00 uur | Primavera Cup 023 | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer heeft de Primavera Cup veroverd. Het toernooi voor regioteams onder 23 jaar werd gisteravond afgesloten met de finale. Op eigen terrein versloegen de roodgroenen het Kudelstaartse RKDES tijdens de beslissende strafschoppenserie met 4-3. Na de reguliere speeltijd was het 0-0.

Volgens onze correspondent was de thuisformatie duidelijk de bovenliggende partij. FC Aalsmeer had alleen de pech dat RKDES-doelman Brian van Winckelmann in bloedvorm verkeerde, de goalie voorkwam met een aantal uitstekende reddingen een Aalsmeerse voorsprong.

RKDES moest de gehele wedstrijd achteruit, hooguit vier of vijf keer drongen de bezoekers gevaarlijk door op de helft van de bloemendorpers. De verdiende treffer bleef, ondanks aan aantal goede scoringsmogelijkheden, uit voor FC Aalsmeer dat aantrad met spelers uit zondag 1, zaterdag 1 en 2 en onder 19 jaar.

Strafschoppen
Uiteindelijk moesten strafschoppen na negentig minuten de beslissing brengen. De eerste drie penaltys schoten beide ploegen raak. Vervolgens miste Aalsmeerder Stefan de Bruin de kans op 4-3, waarna Aalsmeer-doelman Danny Boom ook een strafschop van RKDES stopte.

Jelle Lissenburg knalde uit de vijfde pingel Aalsmeer op 4-3, naar twee minuten later bleek de beslissende treffer. Want notabene uitblinker Brian van Winckelmann verzuimde RKDES in de gelijkmakende beurt naar 4-4 te schieten. Bij het nemen van de strafschop gleed het standbeen van Winckelmann weg, doelman Boom ging naar de goede hoek.

De Kudelstaarters teleurgesteld, een feestje bij de thuisclub. Uit handen van FC Aalsmeer-voorzitter Martijn van der Neut ontvingen de juichende winnaars de beker en de felicitaties. Ook trainer van 023 Koos Abrahamy ging mee in het feestgedruis.

Bron video: FCA

Trainers FC Aalsmeer Koos Abrahamy en RKDES Erwin Mönnich voor aanvang van de finale.   Foto: FC Aalsmeer