Dave Hertog van Pancratius was zondagmiddag tegen KDO ongrijpbaar.   Archief-foto: Jaap Maars


Niet Dennis maar storm Dave blaast KDO van het veld

Pancratius-aanvaller Dave Hertog hield zondagmiddag op imponerende wijze huis in Badhoevedorp. Als een wervelwind snelde de behendige spits keer op keer langs de verdedigers van KDO. Hertog had met vijf goals een groot aandeel in de 6-1 winst op de Kwakelaars. "Een fantastische spits." RODA'23 boekte een belangrijke 4-1 zege tegen DCG.

16-2-2020, 18.00 | Pancratius-KDO 6-1 | Door: Klaas Leegwater


Niet storm Dennis maar orkaan Dave blies KDO vanmiddag van het veld in Badhoevedorp. Spits Dave Hertog van Pancratius ontpopte zich zondagmiddag als een wervelwind die de Kwakelse defensie voortdurend teisterde. De centrale aanvaller schoot in de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen het gehavende KDO maar liefst vijf keer raak, vanuit alle hoeken en standen wist de 28-jarige Hertog het net te vinden.

KDO-verdediger Roy Verkaik deed in de rol van vaste bewaker zijn uiterste best de grote smaakmaker van Pancratius in toom te houden, maar kreeg zelden grip op de veel scorende voetballer. "Hertog is een fantastische spits, erg behendig en slim. Hij heeft goede loopactie's en is heel sterk aan de bal", vertelde KDO-leider Johan Stange kort na de zeperd in Badhoevedorp tegen Radio RICK FM.

"Hertog is ook sluw...hij maakt vaak als de bal zijn richting opkomt een lichte overtreding die niet wordt opgemerkt door de scheidsrechter, maar hem wel voordeel oplevert. En hij oogt niet snel, hij draait echter heel kort weg en is dan moeilijk te achterhalen. Hij gebruikt zijn sterke lichaam om ruimte te maken. Heel lastig te verdedigen", aldus Stange.

Het zicht kwijt
Verdediger Verkaik was in de eerste helft drie keer het zicht kwijt op Hertog. De centrumspits, in de zomer van derdeklasser IVV overgestapt naar Pancratius en vooheen ook speelde voor OFC en in de jeugd jarenlang fuore maakte bij FC Volendam, werd drie keer prima bediend door zijn medespelers. Verkaik en doelman Jesper Oudshoorn hadden het nakijken.

KDO, dat zondagmiddag een aantal spelers moest missen (vakantie/blessures), waaronder aanvaller Jesse Stange, kwam kort voor het pauzesignaal op 3-1 door een doelpunt van Sven Vlasman. De hoop op een goed Kwakels resultaat werd in de tweede helft echter snel de grond in geboord.
Met opnieuw twee keer Hertog (waaronder een strafschop) en een goal van de ervaren Bas Pel (oudspeler sv Argon) drukte Pancratius het verschil in niveau en doelpunten uit naar 6-1.

Voor Hertog betekende de vijf treffers dat hij zijn totaal opvoerde naar 25 doelpunten en Pancratius terugbracht op de tweede positie in 2B. Concurrent voor de titel SO Soest verspeelde onverwachts drie punten in Tiel, leider Kampong maakte bij DIOS geen fout.

"Snel vergeten"
Voor KDO wordt het oppassen. De ploeg van vertrekkend trainer Raymond de Jong blijft hangen in de onderste regionen van 2B. Komende zondag tijdens de inhaalwedstrijd tegen Nieuw Utrecht en daarna in twee thuisduels tegen HBC en Theole gaat KDO pogen de nodige punten binnen te halen.

Leider Stange: "De spelers hebben vandaag alles gegeven. Daarover geen klagen, maar Pancratius was voor ons een maatje te groot. Ze zijn voetballend een stuk verder dan ons, we liepen constant achter de feiten aan. En op Hertog stond vandaag geen maat. Deze wedstrijd snel vergeten, blik op de komende duels richten."

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas (Erik Verbruggen), Mitchel Smits (Merijn Zethof), Max Wessels, Joeri Stange, Bert Hoving, Mathijs van Rijn (Mika van der Weijden), Sven Vlasman en Niels Ruhe.

Geel KDO: Max Wessels
Scheidrechter: Luuk Adams (Barneveld)
Toeschouwers: 72

Belangrijke winst RODA'23
Tweedeklasser RODA'23 boekte een belangrijke overwinning. De ploeg uit Bovenkerk versloeg op eigen terrein het Amsterdamse DCG met 4-1 en krabbelt iets omhoog van de onderse posities in 2B.

Na een felle start van de bezoekers uit Amsterdam ging de wedstrijd in Bovenkerk lange tijd gelijk op. Vijf minuten voor rust kwam RODA'23 op voorsprong door een doelpunt van Orlando van Wort. De aanvaller scoorde beheerst na een vrije trap van Ginuwyne Olf.

Een kwartier in de tweede helft verdubbelde de thuisclub het verschil. Opnieuw viel de score uit een vrije trap. Dit keer vloog de bal uit de trap van Van der Linden in één keer in de touwen.


Kort na de 2-0 deed DCG, de nummer zes in 2B, iets terug. Geholpen door de wind vloog het leer uit een vrije trap in het RODA'23-doel. Twintig minuten voor tijd tilde de thuisploeg het verschil weer naar twee goals. Van Wort mocht vanaf de penaltystip aanleggen na een overtreding op dezelfde Van Wort. Vooraf ging een soepele aanval, waarbij Christopher Bito en Augustine Yeboah een hoofdrol speelde.

Tegen het eindsignaal zorgde Martijn Guitink voor de 4-1 eindstand. Verdiende en ruime zege voor de Bovenkerkers, de derde in de competitie. De ploeg van trainer Bnar Toofeek staat nu op de elfde positie in 2B, net boven de rode streep. Aanstaande zondag speelt RODA'23 tijdens de vierde ronde in de districtsbeker in Spanbroek tegen VVS'46.

Bron wedstrijdinfo: Twitteraccount RODA'23

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars


Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Mike Sitaram van Sitar International BV
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders KDO
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: