Mark Wietsma


Mark Wietsma: "We verdienden zeker een punt tegen Pancratius"

4-10-'21 15.00 uur | Pancratius-KDO 1-0 | Door: Klaas Leegwater

KDO begon dit weekend aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Pancratius. De laatste jaren heeft bewezen dat de Kwakeleaars het in wedstrijden tegen de ploeg uit Badhoevedorp altijd lastig hebben en zelden een goed resultaat wisten te boeken. Wat resultaat betreft was de nipte 1-0 nederlaag van KDO in de eerste competitiewedstrijd dus geen verrassing, wel het feit dat het team van trainer Mark Wietsma op sportpark Schuilhoeve sterk voor de dag kwam en met minimaal een punt naar de Kwakel had moeten terugreizen.

"Klopt, we deden het goed tegen Pancratius. Vooral de eerste helft speelden we sterk", vertelde na afloop KDO-oefenmeester Mark Wietsma (foto) tegen radiostation RICK FM. "We kregen voor rust twee, drie goede doelkansen waarvan er eigenlijk één had moeten zitten. Ook direct na de pauze een mooie mogelijkheid voor ons, die lieten we opnieuw lopen en even later staat het met een uitval en op randje buitenspel 1-0. Heel jammer, we verdienden vandaag zeker een punt."

Ruimtes klein
KDO hield in Badhoevedorp de ruimtes heel klein, daar had de thuisclub moeite mee. De eerste kansen namens Pancratius vonden pas na een kwartier spelen plaats. Dave Hertog kopte de bal over de lat, terwijl een voorzet van Yassine el Aboui voorlangs ging. Ook KDO liet zich voor de pauze niet onbetuigd. Een bekeken steekpass bracht Mathijs van Rijn oog in oog met doelman Stijn Morsch, de Kwakelse aanvaller schoot de bal een paar centimeter naast.

Ook Mika van der Weijden liet een uitstekende mogelijkheid onbenut, de buitenspeler van KDO had na een goed opgezette aanval de hoek voor het uitkiezen, goalie Morsch had een geweldige reflex in huis. Namens de thuisclub had Kasper Dinkgrave kort voor het rustsignaal de 1-0 op zijn voet, wederom bleef het scorebord onberoerd.

Snelle counter
Nadat KDO kort na de pauze de score verzuimde te openen sloeg Pancratius toe. Via een snel uitgevoerde counter kwam de bal bij Gianni Oosterhoff terecht die doelman Oudshoorn met een droge knal kansloos liet.

Spits Hertog, twee jaar geleden goed voor 26 competitietreffers, had de 2-0 op zijn schoen, Oudshoorn maakte de inzet onschadelijk. In het laatste deel van de wedstrijd drong KDO aan op zoek naar de verdiende gelijkmaker, de selectie van Wietsma bleef in Badhoevendorp echter met lege handen achter.

"Doelpunt viel op juiste moment"
De KDO-trainer na de wedstrijd: "We hadden meer verdiend vanmiddag tegen een ploeg die bovenin gaat meedraaien. Dus als we hier een punt hadden gepakt doe je het gewoon heel goed."

Pancratius-trainer Danny Hijzeldoorn vertelde tegen Het Amsterdamsche Voetbal dat de 1-0 na rust precies op het goede moment viel. "Daarna moest KDO komen, dat leverde ruimtes voor ons op om nog tot kansen te komen. Over het algemeen vind ik dat we blij moeten zijn met de drie punten, het spel van mijn ploeg moet echter beter."

KDO dat zondag belangrijke schakels Jesse Stange, Bart Hoving en Wouter Winters nog moest missen wegens blessureleed, krijgt volgende week een herkansing om goed spel te belonen met een driepunter. ASC uit Oestgeest, zondag 5-2 verlies tegen DIOS, komt op bezoek in de Kwakel.

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Valk, Joris Kortenhorst, Erik Verbruggen (Jim Klijn), Thomas Stevens, Mika van der Weijden (Niels Ruhe, Timo Kas, Mathijs van Rijn (Joeri Stange), Wessel Kleijn en Max van der Weijden (Sven Vlasman).

Geel KDO: Joris Kortenhorst.

Wedstrijdinfo: Amsterdamsche Voetbal
Reactie Wietsma: Radio RICK FM
Reactie Hijzeldoorn: HAV
Foto: Website KDO

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer
Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

Deel dit artikel: