Eder Delgado (2) en Sander Aznar Martinez van FC Aalsmeer zien hoe OSV-er Landry Monni de 3-0 binnenschiet.   Foto: Ton van Eenennaam


Gevaarloos Aalsmeer zoekt naar vorm, tik van OSV

Kwam FC Aalsmeer vorige week in het thuisduel tegen CSW ondanks matig spel nog goed weg door een amper verdiende 1-0 overwinning uit het vuur te slepen, zaterdagmiddag bij OSV liep het voor de Aalsmeerders veel minder gelukkig af. Opnieuw speelde de formatie van Jesse Donker onder de maat, ditmaal werd het povere spel afgestraft met een 3-0 nederlaag.

1-2-'20, 21.00 | OSV-FCA 3-0 | Door: Klaas Leegwater


Ruim dertig doelpunten heeft FC Aalsmeer in deze competitie gescoord. Tot vorige week waren de bloemendorpers de meest scorende ploeg in de tweede klasse A. Een aantal dat verbazing wekt als je het team van Jesse Donker de afgelopen twee wedstrijden ziet worstelen in de poging om aanvaardbaar spel op de mat te leggen, laat staan om gevaar te stichten in het vijandelijk gebied. Vorige week tegen CSW en vanmiddag bij OSV speelde FC Aalsmeer offensief vrijwel niets klaar.

Dat is best verontrustend voor een ploeg die graag wil meedingen naar een prijs in 2A. Wat zijn de oorzaken? De roodgroenen hebben momenteel ontzettend veel moeite de bal bij de voorste linie te krijgen. Opbouwend is het te traag en te zwak.
Verbindingsspelers op het middenveld Sander Aznar Martinez en Berry Kramer zitten tegen een vormcrisis aan, in de 4-1-2-3 opstelling moet van dit tweetal het initiatief komen, zij moeten de openingen creëren en de spitsen bedienen. Dit lukte vandaag zelden.

En als de bal dan eindelijk de voorhoede bereikt is het in deze moeizame periode alleen centrumspits Mike Dam die voor enige dreiging kan zorgen. De aanvaller is in de dekking goed aanspeelbaar, kan kort wegdraaien en heeft een goed schot in huis. Vleugelspelers Daan Vaneman en Giliano Eijken kunnen of missen het vertrouwen een passeeractie te maken.

Balletje breed of terug, of een hoge voorzet, meer zit er niet in de laatste weken bij de twee buitenspelers vanwie je graag eens zou willen zien dat ze met een flitsende actie de achterlijn opzoeken en een voorzet op maat afleveren.
Vooral Eijken heeft offensieve daden wel degelijk in huis, tijd dat hij het gaat laten zien. Je zou hem willen toeschreeuwen...maak nou eens die actie, kan jou het schelen als het mislukt, gewoon nog een paar keer proberen. Kwestie van vertrouwen.

Goede scoringskans voor invaller Jordy de Groot van FC Aalsmeer maar wordt teruggefloten voor buitenspel.   Foto: Ton van Eenennaam

OSV blijft koel
Het eerste half uur in Amsterdam was het beste deel van de Aalsmeerders en werd duidelijk wat het tactische plan was van de roodgroenen. Hoog druk zetten, snel proberen de bal te veroveren en vroeg de openingstreffer forceren.

De goed bedoelde pogingen van de bezoekers waren zeker zichtbaar, OSV voetbalde zich hier echter prima onderuit. De achterhoede van de thuisclub bleef koel, vond steeds de vrije man en liet niet toe dat FC Aalsmeer de duimschroeven kon aandraaien. Verder dan een vervaarlijk schot uit een vrije trap van Burak Sitil kwam de formatie van Donker in de eerste helft dan ook niet.

Voorsprong
OSV kreeg in het eerste bedrijf drie kansen, waarvan er één werd benut. Uit een hoekschop acht minuten voor rust kopte Eduard Lulaj de bal achter Van der Wiel in de touwen. Donker liet in de pauze verdediger Nassim Zohair in de kleedkamer achter, Thomas Harte zakte tien meter in en Coen Lips werd de verse kracht op het middenveld. Vroeg in het tweede bedrijf moest Harte geblesseerd het veld ruimen, Eder Delgado was zijn vervanger.

Het werd er niet beter op voor FC Aalsmeer. De wil zal er zeker zijn geweest, iets dat ook maar een klein beetje op dreiging zou moeten lijken bleef evenwel uit. Dat zag Donker blijkbaar ook, al in de 60e minuut wisselde hij linksachter Daan van Huffel in voor Jordy de Groot als aanvaller, Vaneman ging de gehele linkerkant bestrijken.

Het was een alles of niets spelletje van de bezoekers dat fataal uitpakte. Bij balverlies sneed OSV, met sinds de zomer vijf spelers van buurman OFC in de selectie, heel simpel door de Aalsmeerse defensie. De thuisploeg sloeg twee keer genadeloos toe. Eerst over de linkerkant waar het veld open lag en na een voorzet de vrijstaande Landry Monni de bal hoog in het doel kon jagen. En kort voor tijd profiteerde Monni opnieuw nadat de roodgroene deur wagenwijd openstond.

Schade beperkt
Pijnlijk vierde competitieverlies voor FC Aalsmeer dat na de winterstop hevig op zoek is naar haar vorm. De schade van het verlies tegen OSV bleef beperkt, leider Purmersteijn verspeelde wederom dure punten en Zandvoort verloor. AMVJ profiteerde en klimt naar de tweede plek. FC Aalsmeer op de derde plaatst op twee punten van de koploper. Alles is nog mogelijk in 2A, verschil tussen lijstaanvoerder Purmersteijn en nummer zeven OSV is slechts vier punten.

Bekijk wedstrijdfoto's OSV-FCA.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van Rob Rensenbrink (72). De oud-international debuteerde op zijn 15e in de hoofdmacht van OSV tijdens een beslissingswedstrijd om degradatie te voorkomen naar de 2e klasse. Wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein, sportcomplex van VV Aalsmeer aan de Sportlaan. Rensenbrink hield zijn club met de beslissende treffer in de eerste klasse. Na zijn loopbaan op hoog niveau keerde 'het slangenmens' terug naar OSV om af te bouwen.

Invaller Eder Delgado kwam handen en voeten tekort om Landry Monni van OSV af te stoppen.   Foto: Ton van Eenennaam

Opstelling FC Aalsmeer:
Nick van der Wiel, Mark Ruesssink, Nassim Zohair (Coen Lips), Burak Sitil, Daan van Huffel (Jordy de Groot), Berry Kramer, Thomas Harte (Eder Delgado), Sander Aznar Martinez, Daan Vaneman (Mark Ruessink), Mike Dam en Giliano Eijken.

Geschorst: Solomon Addai Pinas. Afwezig: Junior Tiller

Uitslagen/Standen

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel:


Advertentie:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen