Archieffoto: Jaap Maars

RKDES blijft het goed doen, overwinning in Oegstgeest

13-11-'22 13.00 uur | Oegstgeest-Rkdes 1-2 | Door: Klaas Leegwater

RKDES blijft het goed doen in het eerste deel van de competitie. Verzamelde de derdeklasser vorig seizoen uit de eerste zeven duels een schamele zes punten, ditmaal hebben de Kudelstaarters na zeven wedstrijden al veertien punten op hun naam staan.

Zaterdag werd in en tegen Oegstgeest een nipte 2-1 zege binnengehaald door het team van trainer Raymond de Jong. De vierde winstpartij brengt de roodzwarten op de derde positie in 3A, drie punten verwijderd van lijstaanvoerder Aarlanderveen. Volgende week aan de Wim Kan Dreef de topper tegen nummer twee DWO.

Na het gebruikelijke aftasten en de speldenprikjes was de eerste grote kans in de wedstrijd tussen FC Oegstgeest-RKDES voor de thuisploeg. Na een fout achterin bij de Kudelstaarters kon aanvaller Tim Bakker halverwege de eerste helft doorbreken maar in een overtalsituatie was zijn voorzet op de meegelopen Bas Brom ongelukkig. Ook RKDES kwam in de eerste twintig minuten een paar keer gevaarlijk door.

Belangrijke invalbeurt Ruben Onderwater
De bezoekers moesten na een halfuur noodgedwongen wisselen, de rappe en behendige Amir Elhadji ging geblesseerd van het veld, zijn vervanger Ruben Onderwater (foto) was bij zijn eerste balcontact direct belangrijk. Na een fout van Kevin Driessen mocht RKDES Ruben Onderwater vanaf links alleen doorgaan, de voorzet die volgde was een prooi voor Rick Verkuijl die behendig binnentikte.

Vlak na rust ging Driessen wederom in de fout, Rick Verkuijl kon alleen op Jansen afgaan maar via zijn voeten kwam de bal weer terug het veld in. Een paar minuten later moest Jansen na een kopbal van Luuk Westerman andermaal handelend optreden.

In de volgende aanval was de sluitpost van FC Oegstgeest kansloos. Wederom stond invaller Onderwater aan de basis, zijn voorzet vanaf links bereikte bij de tweede paal Maarten van Putten die het overzicht behield en de bal doorschoof naar Verkuil (foto). Dat betekende een doelpunt, de tweede van Verkuijl en bracht daarmee tevens het vershil op twee goals. De scheidsrechter zag een kwartier voor tijd een bewuste handsbal van een RKDES-speler binnen de beruchte lijnen over het hoofd, de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer.

Die kwam er vijf minuten voor tijd alsnog, uit een corner kopte Sjoerd Winkelman de 1-2 op het scorebord. Grote kansen kwamen er daarna niet meer. Door opportunisme ontstonden er nog wel een aantal hachelijke momenten voor het doel van RKDES, het leverde voor FC Oegstgeest geen resultaat op.

"Nog lastig na de 1-2"
"We speelden een heel sterke eerste helft", vertelde na afloop RKDES-trainer Raymond de Jong (foto) in de microfoon van Rick FM. "Wij stonden iets aanvallender opgesteld dan normaal omdat FC Oegsgeest met vijf verdedigers speelde."

De oefenmeester dacht dat na de 0-2 de wedstrijd gespeeld was. "Maar toen kort voor tijd de 1-2 viel kregen we het nog lastig, temeer er vier minuten blessuretijd bijkwamen." De Jong kijkt uit naar volgende week voor de wedstrijd tegen DWO. "Kan een mooi duel worden, wel lekker dat het voor eigen publiek is."

Bron wedstrijdverslag: Leiden AmateurVoetbal