Mano van Veen, hier op archiefbeeld, maakte na een langdurige blessure zijn rentree bij RKDES tegen Van Nispen.   Archief-foto: Jaap Maars


Met De Haan pakt RKDES drie punten in Den Zilk, rentree Mano van Veen


12-3-'23 16.00 uur | vNispen-RKDES 1-3 | Door: Klaas Leegwater

Vorige week zakte RKDES na verlies tegen titelkandidaat Aarlanderveen een plek op de ranglijst in 3A, naar de achtste positie. Daarmee werd het motto in Kudelstaart na zestien gespeelde wedstrijden om elk geval niet verder te dalen in de rangschikking.

Geen prettige vaststelling voor een ploeg die na een goede seizoensstart leek mee te gaan doen voor de prijzen in de derde klasse. Vanwege de verruimde degradatieregeling moet de formatie van de zaterdag afwezige trainer Raymond de Jong (ziek) vanaf nu vooral naar onderen kijken, vanaf positie negen begint al de rode zone.

Wat dat betreft deed RKDES zaterdag in Den Zilk goede zaken. In de Bollenstreek versloegen de roodzwarten het onderaanstaande Van Nispen met 3-1. Daardoor is het verschil met nummer 9 VVSB nu zes punten. Volgende week kan dat een ruime marge van negen punten worden als RKDES in eigen huis VVSB verslaat.

Twee goals voor rust
Tegen Van Nispen kwam RKDES, dit keer geleid door assistenttrainer Rob de Haan, halverwege de eerste helft op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Roy Endhoven. Nog voor rust maakte Mike van den Bergen er 0-2 van door uit een vrije trap de bal langs doelman Stemmer te schieten. En toen na de pauze Amir El Hadji het verschil op aangeven van Maarten van Putten naar drie treffers tilde was de buit definitief binnen.

"Alleen in het begin hadden we het even lastig", vertelde Rob de Haan na afloop tegen Rick FM. "Na de 0-1 gingen we makkelijker voetballen, en na de 0-3 heeft RKDES het professioneel uitgespeeld. Op een paar momenten na hebben we niets weggeven. Nu volgende week de belangrijke punten pakken tegen VVSB."

Rentree Mano van Veen
Zeker nog het vermelden waard bij RKDES was de terugkeer van Mano van Veen. De aanvaller/middenvelder heeft langdurig langs de kant moeten toekijken vanwege een blessure aan de kruisbanden. Tegen Van Nispen maakte Van Veen in het laatste deel van de wedstrijd zijn rentree als invaller voor Amir El Hadji.

Blauw Zwart nieuwe leider
Bovenin 3A is het razend spannend. De topper Aarlanderveen - Nieuwkoop werd afgelast zodat Blauw Zwart door 4-1 winst op Kouderkerk de leiderspositie pakte. Ook in de tweede periode gaat Blauw Zwart uit Wassenaar nu aan kop, Nieuwkoop kan de seizoensprijs nog pakken bij winst in de inhaalwedstrijd tegen Aarlanderveen op 8 april

Uitslagen/Stand 3A

Opstelling RKDES: Tijn Kraak, Mauro Pons Regueiro (Lennart Kok), Mike Meuldijk, Michael Schreven, Arnaud van Leeuwen (Koen Braat), Lorenzo Zorn (Sven Boelsma), Roy Endhoven, Amir Elhadji, Mike van de Bergen (Lucas Lindjer), Rick Verkuijl (Benjamin van Gastelen) en Maarten v Putten.

Tekst: Klaas Leegwater
Reactie trainer De Haan: Rick FM.Reageer

Deel dit artikel: