Daan Vanemaan tikt voor FC Aalsmeer de 1-3 binnen.   Foto: Ton van Eenennaam


Aalsmeer verslaat Oranje Nassau, nu naar DZC'68

1-6-2024, 18.00 uur | Oranje Nassau-FCA 2-3 | Door: Klaas Leegwater


FC Aalsmeer heeft zich geplaatst voor de tweede ronde in de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie. De roodgroenen versloegen vanmiddag in Gronningen eersteklasser Oranje Nassau met 3-2. Volgende tegenstander is DZC'68. Wedstrijd wordt aanstaande woensdagavond gespeeld in Doetinchem.

De winst van FC Aalsmeer in het verre noorden was verdiend. De ploeg van Ted Verdonkschot was over het algemeen de bovenliggende partij en kreeg de meeste doelkansen.

Tegen het eind kregen de bezoekers het nog even goed benauwd toen bij 2-3 verdediger Djamai Werkzam na een forse charge rood kreeg en de thuisclub alles op alles zette de gelijkmaker op het bord te zetten. Zover kwam het niet, de bloemendorpers met nipte zege de bus in terug naar Aalsmeer.

Initiatief, wel op achterstand
De gasten traden in Groningen aan met dezelfde opstelling als afgelopen dinsdagavond in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Montfoort, alleen verdediger Mark Ruessink had plaats gemaakt voor Werkzam.
Na een weifelende start pakte FC Aalsmeer het initiatief. Ondere andere centrumspits Luke Vahle had de 0-1 op z'n voet, zijn schot van dichtbij ging over.

Uit een van de weinig aanvallen in de eeste twintig minuten knalde Oranje Nassau direct raak. Bij een hoge voorzet twijfelde doelman Saverio Zondag, ook zijn verdedigers zagen er niet goed uit. Ezra Schrijver van de thuisclub profiteerde met de 1-0.

Nieuwendijk en Nieuwendijk
FC Aalsmeer, dat al zaterdagochtend om 10.00 uur was vertrokken en een tussenstop maakte voor een sportmaaltijd, bleef goed druk zetten. Dit leverde in de 32e de 1-1 op van Dylan Nieuwendijk die uit een voorzet knap de bal glijdend in het doel werkte.

Nog geen honderd seconden later de 1-2, ditmaal van Jordy Nieuwendijk. De aanvaller op de rechterkant, die pas de laatste weken van het seizoen weer wedstrijdfit was, schoof de bal van rand strafschopgebied beheerst in de hoek.

Daan Vaneman
Na rust lieten de bezoekers Oranje Nassau even uitrazen, met wel twee keer een levensgrote kans van spits Van Zon op de 2-2. Vervolgens pakte het team van Verdonkschot de goede draad weer op met een goede kans voor Vahle.

Nadat Jordy Nieuwendijk een uitstekende mogelijkheid op de 1-3 liet liggen, deed zijn teamgenoot Daan Vaneman het even later beter. Met zijn droge schot in de touwen, nadat hij goed reageerde op een teruggekaatste bal van het hoofd van Vahle, tilde hij de marge naar twee treffers.

De ongeveer 150 toeschouwers zagen hoe Oranje Nassau in het laatste kwartier aandrong. Werkzam trok hard aan de noodrem, met tien man hield FC Aalsmeer in de slotminuten echter stand.

Terechte overwinning voor de Aalsmeerders, woensdag naar Doetinchem voor de volgende etappe in de race naar de vierde divisie.

Opstelling FCA: Saverio Zondag, Jelmer van der Kamp, Thomas Bakker, Oliver Rifai, Djamia Werkzam, Dylan Nieuwendijk, Mike Vreekamp, Giliano Eijken, Jordy Nieuwendijk, Luke Vahle en Daan Vaneman.

Scheidsrechter: Michel Nijdeken (Amersfoort)
Toeschouwers: 150


Reageer

Deel dit artikel: