Kans voor Giliano Eijken tegen sv Marken.   Foto: Ton van Eenennaam


Aalsmeer sluit na zesde zege aan bij tombola

FC Aalsmeer gaat met winst de winterstop in. De roodgroenen veroverden in en tegen Marken de zesde competitiezege (2-0). Na twee weken van veel puntenverlies brengt de overwinning het team van Donker op de vierde positie in 2A. Bovenin opnieuw stuivertje wisselen, van de vele titelkandidaten gaat Purmersteijn als leider aan de kerstdis.

14-12-'19 20.30 | Marken-FCA 0-2 | Door: Klaas Leegwater


Het belooft een zeer spannende tweede seizoenshelft te worden in de tweede klasse A. Nu de meeste clubs twaalf wedstrijden achter de rug hebben en de winterstop voor de deur staat (komende week inhaalprogramma) is er nog geen zinnig woord te zeggen welk team in mei de kampioenkrans om de schouders kan gooien. Verschil tussen leider op de ranglijst Purmersteijn en nummer zes HBOK is zes punten, het maakt de race naar de titel volkomen onvoorspelbaar.

Een van de kandidaten voor rechtstreekse promotie is FC Aalsmeer dat zaterdag de op papier lastige uitwedstrijd tegen sv Marken winnend afsloot (2-0) en nu een positie heeft op plek vier. De overwinning was voor de bloemendorpers een positief slot van een roerig jaar met als dieptepunt de degradatie vanuit de eerste klasse en het late ontslag van trainer Cor van Garderen.

Nieuwe trainer Jesse Donker vroeg en kreeg dit seizoen de tijd te bouwen aan een op enkele plaatsen gewijzigd team. Na twaalf wedstrijden is het bouwwerk van Donker nog lang niet af, daarvoor vielen er de afgelopen periode te veel pieken en dalen te noteren en heeft de oefenmeester bijna nog geen week kunnen werken met een volledige selectie. Twee stappen vooruit en dan weer een stap terug (of andersom), is voorlopig het toepasselijke credo.

Stroeve eerste helft
Belangrijk voor de Aalsmeerders was elk geval om na het puntenverlies van de laatste weken (FC Zaandam, EDO) de zesde competitiezege te boeken. Dat lukte op verdiende wijze in het dorp aan het Markermeer dat zaterdag geteisterd werd door barre weersomstandigheden, veel regen en zware windvlagen.

Verliep de eerste helft op het door krap honderd man bevolkte sportpark nog stroef voor de roodgroenen, met oa een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel van Giliano Eijken, na rust speelde FC Aalsmeer sterk en sloeg kort in de tweede helft toe.

Mike Dam stond met een goede passeeractie aan de linkerkant aan de basis van de Aalsmeerse voorsprong. Uit zijn voorzet werd de bal handig binnengelopen door Sander Aznar Martinez, na een blessure weer opgenomen in het basiselftal. FC Aalsmeer, in Marken zonder Daan van Huffel en Junior Tiller, weerstond daarna de opgevoerde druk van de thuisclub vrij simpel.

Het was koud en nat aan het Markermeer. Trainer Jesse Donker (uiterst links) lijkt te verlangen naar een warm bad.   Foto: Ton van Eenennaam

Definitief in slotminuut
Marken, vorige maand titelkandidaat sv Zandvoort ruim verslagen en recent ook andere promotie gegadigde CSW van een driepunter afhield, speelde tegen de roodgroenen nauwelijks iets klaar. Na de 0-1 weinig gevaarlijke momenten voor de goed acterende doelman Nick van der Wiel die vorige week tegen EDO nog zwaar in de fout ging met een onbeholpen actie.

Na een kwartier in de tweede helft en de speldenprikjes van de thuisploeg waren verstompt domineerde FC Aalsmeer de wedstrijd. Kansen op 0-2 voor onder meer Berry Kramer en invaller Deo Sinduhje, het was echter wachten tot de slotminuut dat het elftal van Donker de zege definitief veilig stelde.

Thomas Harte, zaterdag opnieuw bij de eerste elf, bediende vanaf het middenveld invaller Jordy de Groot die met de bal aan de voet prima de ruimte benutte en de score verdubbelde. Zesde overwinning voor de Aalsmeerders, tijdens de winterstop drie punten achterstand op koploper Purmersteijn.

Jordy de Groot schiet FC Aalsmeer in 90e minuut naar 0-2.   Foto: Ton van Eenennaam

Eind januari hervat FC Aalsmeer met een thuiswedstrijd tegen CSW de tombola om de titel in 2A. Wellicht is dan ook bekend of het contract van trainer Jesse Donker bij de club aan de Beethovenlaan wel of niet verlengd zal worden.

Met medewerking van Johan Baarsen.

Meer wedstrijdfoto's sv Marken-FC Aalsmeer.

Opstelling FC Aalsmeer:
Nick van der Wiel, Mark Ruessink, Burak Sitil, Eder Delgado, Daan Vanenman, Thomas Harte, Sander Aznar Martinez, Berry Kramer, Thomas Steinhart (74e Deo Sinduhje), Mike Dam (81e Jordy de Groot) en Giliano Eijken (88e Solomon Pinas).

Scheidsrechter: Ruud van der Wielen (Veenendaal)
Toeschouwers: 102

Uitslagen/Standen

Het was twee weken rustig na afloop in kleedkamer bij FC Aalsmeer. Vanmiddag in Marken mocht het weer. Feestje...

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen