Aalsmeer-speler Daan Vaneman komt een fractie te laat om doelman Willems van Marken te verrassen. Foto: Ton van Eenennaam

Titelkandidaat Aalsmeer afgetroefd op Marken

9-10-'21 18.00 uur | Marken-FCAza 3-0 | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen sv Marken. Op het schiereiland kregen de roodgroenen, die worden gezien als een van de titelkandidaten in 2A, met 3-0 klop.

De ploeg van trainer Verdonkschot zakt door het eerste competitieverlies naar de middenmoot op de ranglijst. Koploper is het Oostzaanse OSV dat in drie duels nog geen enkel puntenverlies leed. Favoriet HBOK volgt op twee punten.

FC Aalsmeer moest het op deze zaterdag nog steeds doen zonder een aantal geblesseerde spelers, waaronder aanvaller Mike Dam, middenvelder Diederick Hogerwaard en doelman Nick van der Wiel. Drie belangrijke schakels in de selectie van Verdonkschot. Verdediger Burak Sitil, ook al een tijdje afwezig met een kwetsuur, begon op de bank.

Middenveld
De bloemendorpers, startend in dezelfde opstelling als vorige week tegen asv Arsenal, kwamen aan de boorden van het Markermeer slecht voor de dag. Vooral op het middenveld werd de slag verloren. Bij alle drie de tegentreffers ging een persoonlijke fout aan vooraf.

In het eerste half uur beet FC Aalsmeer nog wel van zich af, dat resulteerde in een paar mogelijkheden. Het was echter de thuisclub die licht tegen de verhouding in acht minuten voor rust op voorsprong kwam. Uit een voorzet vanaf de rechterkant kon FC Aalsmeer-doelman Heeren het leer na een hard schot niet goed onder controle krijgen, aanvaller Luke de Waart stond klaar voor de nastoot.

Aanvaller Thierry van der Kooye van Aalsmeer aan de bal tegen Marken. Foto: Ton van Eenennaam

In de tweede helft lukte het FC Aalsmeer niet om zich goed op te richten, al was centrumspits Thierry van der Kooye dicht bij de gelijkmaker (stuitte op de doelman) en raakte het leer de lat uit een vrije trap van Axel Wendt.

Veel meer konden de bezoekers deze middag niet uitrichten, de echte vorm ontbrak en het team van Verdonkschot verviel naarmate het einde vorderde steeds meer in slordig spel.

De thuisformatie loerde op een tweede score, die kwam rond de 70e minuut. Arno Boes profiteerde van balverlies op het middenveld bij de Aalsmeerders, Heeren was kansloos.

Pijnlijk
Verdonkschot bracht Burak Sitil om oorlog te maken in de voorhoede, Marten Baarse was een andere verse kracht. Het hielp allemaal weinig, het zat er deze middag niet in voor de roodgroenen.

Marken maakte het verlies voor de titelgegadigde tegen het einde nog wat pijnlijker door de 3-0 aan te tekenen,een score van Rene Commandeur die na een fout van Aalsmeer-verdediger Jordi van Gelderen vrije doorgang kreeg.

Bekerduel
Aanstaande dinsdagavond speelt FC Aalsmeer op eigen terrein bekerduel tegen Zwanenburg, eerste duel in de knock-outfase. Volgende week zaterdag komt AMVJ op bezoek, de Amstelveners zijn matig begonnen met een punt uit drie wedstrijden.

Bekijk serie wedstrijdfoto's Marken - Aalsmeer.

Met medewerking van Johan Baarsen.

Opstelling FCA: Caril Heeren, Thomas Harte (Mark Ruessink), Mark Rutgers, Arie de Vreugd , Daan Vaneman, Axel Wendt, Stefan de Bruin , Rachid El Yaghmouri (Marten Baarse), Christoff Dias de Oliviera (Thomas Steinhart), Calvin Valies en Thierry van der Kooye (Jordi van Gelderen).