Mark Wietsma: "Ik wil mij bij KDO graag doorontwikkelen"

10-12-'20 11.00 uur | Contractverlenging | Door: Klaas Leegwater


Mark Wietsma is ook volgend seizoen hoofdtrainer van KDO. Onlangs kwamen de tweedeklasser uit de Kwakel en de 31-jarige oefenmeester contractverlenging overeen. Wietsma is bezig met zijn eerste seizoen bij de roodwitten en staat met KDO in de onderbroken competitie na vier duels met vijf punten op de zevende positie in 2B.

Maurice Bartels, lid van de Technische Commissie bij KDO, vindt trainer Wietsma prima passen bij de club. "Mark is heel betrokken bij al het reilen en zeilen binnen KDO, hij is niet alleen bezig met het eerste elftal. De spelersgroep is zeer tevreden, ondanks coronatijden elke trainingsavond een grote opkomst, allemaal heel gemotiveerd. Mark heeft veel vernieuwende trainingsmethodes, daar reageert de selectie gretig op. Er was bij ons geen enkel vraagteken om met hem door te gaan."

"Voetbalgekke selectie"
In een vraaggesprek op de website van KDO roemt Wietsma de onderlinge betrokkenheid in de spelersgroep. "Een voetbalgekke selectie, het is prettig samenwerken en ik kan mijn eigen ideeën goed tot uitvoer brengen", aldus de trainer die zich in de Kwakel graag verder wil ontwikkelen. "Eerst bij KDO goed werk afleveren, dan zullen er ongetwijfeld mogelijkheden komen om stap voor stap door te groeien naar de top van het amateurvoetbal."

Verder zegt de oefenmeester tevreden te zijn over de kwaliteit van de spelersgroep. "Ik ben er alleen wel van overtuigd dat er nog veel rek in de groep zit. In plaats van vijf hadden we acht punten kunnen binnenhalen. Met name qua techniek valt er nog veel winst te behalen in de komende periode", meent Wietsma die verwacht dat in maart de competitie weer hervat kan worden met een halve competitie.

Voorheen was Wietsma, woonachtig in Utrecht en in het dagelijkse leven sportdocent op de MBO-opleiding ‘sport en bewegen’ in Hilversum, werkzaam bij onder meer bij Huizen, Argon, Legmeervogels en RODA'46. In zijn trainerscarrière kreeg Wietsma bij KDO voor het eerst de rol als hoofdtrainer toebedeeld.


Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: KDO

Reageer

Deel dit artikel: