Spitsuur voor het doel van Legmeervogels. Doelman Folke Meanhout heerst in de lucht.

Niemand weet hoe, maar Legmeervogels heeft er een punt bij

8-11-'21 11.30 uur | LSVV-LMV 1-1 | Door: Hans Heere

Legmeervogels heeft een belangrijk punt aan haar totaal toegevoegd. De Uithoornse eersteklasser behaalde op de valreep een 1-1 gelijkspel tegen het hoger genoteerde LSVV en komt op drie punten. De formatie van Ton Pronk geeft de rode lantaarn in 1A over aan ROAC.

Pas twee minuten voor tijd fabriceerden de geelblauwen in Zuid-Scharwoude de niet meer verwachte gelijkmaker. Op welke wijze en wie het doelpunt voor de bezoekers maakte was door niemand in het Uithoornse kamp te achterhalen. "We weten het niet."

Schlemielige tegengoal
Na een gelijkopgaande eerste helft en een 0-0 ruststand werd het duel na de pauze wat levendiger. Rond de 60e minuut kwam LSVV op voorsprong door een doelpunt van Martijn Grooff. Tranier Ton Pronk: "Dat was weer zo'n schlemielige tegengoal. Gelukkig toonde mijn ploeg daarna veel gedrevenheid op jacht naar de gelijkmaker."

Richting het eindsignaal creërde Legmeervogels, zondag spelend in geheel rood tenue, verschillende kansen, maar pas kort voor tijd was het raak. Uit een hoekschop ontstond voor de neus van doelman Frank Kramer een grote scrimage, opeens lag de bal in het net.

"Verdiend punt"
Pronk na afloop bij RICK FM: "We weten echt niet wie er gescoord heeft, drie spelers zeggen dat ze de bal geraakt hebben. Het zegt iets over de grote beleving in mijn team hoe spelers er op dat moment inknalden om het punt mee naar huis te nemen. En we verdienden dat punt vandaag ook."

Uiteindelijk werd de score toegeschreven aan Mitchell Verschut. Legmeervogels weg van de onderste positie in 1A. Ploeg van Pronk bezet nu de dertiende plek. Aanstaande zondag is Legmeervogels vrij.

Mika de Jeer van Legmeervogels (rood tenue) in gevecht om de bal. Foto: Michel Bes