Daley Venghous van Legmeervogels begrijpt niets van de rode kaart die arbiter Tiesinga hem voorhoudt.   Foto: Michel Bes (MB Sportfoto's)Legmeervogels laat buit achter in Scharwoude

Voor de nieuwe en verjongde selectie van eersteklasser Legmeervogels zou het een enorme opsteker zijn geweest in de eerste competitiewedstrijd direct een driepunter te boeken. Na een verdiende voorsprong in Zuid Scharwoude tegen LSVV liet de ploeg van Ron van de Mije in de slotfase de buit echter uit de handen glippen (2-1). "We hadden LSVV goed in de tang, alleen hadden we beter de kansen moeten benutten." Er vielen twee rode kaarten.

24-9-'19 16.00 | LSVV-LMV 2-1 | Door: Klaas Leegwater

Met een katterig gevoel stapte eersteklasser Legmeervogels op de late zondagmiddag de bus in voor de terugreis naar Uithoorn. De geelblauwen beleefde tegen LSVV niet alleen door het 2-1 verlies een vervelende ouverture van de competitie, erger was de overheersende gedachte bij de selectie van Roy van der Mije dat de uitslag tegen de verhoudingen was, een driepunter lag in Zuid Scharwoude duidelijk voor het grijpen.

"We hebben onszelf vergeten te belonen", reageert aanvoerder Mitchell Verschut na het eerste competitieduel. "We hadden LSVV goed in de tang, alleen hadden we beter de kansen moeten benutten. Heel jammer dat we in de laatste fase een voorsprong uit handen gaven, het waren ongelukkige tegendoelpunten."

Legmeervogels was op sportpark Voorwaarts vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De Uithoornaars speelden een puike partij, leuk voetbal en goede doelkansen. Een vroege tegenslag (4e minuut) door het wegzenden van verdediger Daley Venghaus wegens onwelvoeglijk taalgebruik aan het adres van scheidsrechter Tiesinga na flink duw- en trekwerk met een aanvaller van LSVV haalde de bezoekers nauwelijks uit het ritme.

Aanvaller Quint Piris (rechts) heeft Legmeervogels op mooie wijze op voorsprong gebracht. Jasper Burgers brengt de felicitaties over.   Foto: Michel Bes (MB Sportfoto's)

Met een speler minder hield Legmeervogels de opponent goed onder de duim en ging op zoek naar de verdiende openingstreffer. Dat succes lang uitbleef kun je de gasten verwijten, kansen genoeg om de nul van het scorebord te schieten, pas aan het begin van de tweede helft kregen de geelblauwen loon naar werken.

Met inmiddels ook LSVV-er Michael van der Leeden met rood vroegtijdig naar de kleedkamer na een charge op de ledematen van een tegenstander bracht Legmeervogels-spits Quint Piris met een prachtige actie de 0-1 op het bord. De aanval begon achterin met een goede pass van Kenneth van der Nolk van Gogh op middenvelder Mitch Vernooij die direct Piris bediende, de aanvaller had een zeer fraaie lob in huis die de doelman kansloos liet.

De gasten kregen mogelijkheden op uitbreiding van de score, de ploeg van Van der Mije verzuimde echter de definitieve klap aan de LSVV uit te delen. Dit kwam de geelblauwen in de slotfase duur te staan. Door een slippertje van aanvoerder Mitchell Verschut kon Martijn Groof de thuisclub langszij brengen en tot ontsteltenis van de bezoekers maakte Toine Merk kort voor tijd uit een vrije de winnende treffer.

Jasper Burgers van Legmeervogels (links) ontsnapt aan zijn belager.   Foto: Michel Bes (MB Sportfoto's)

Verschut: "Zonde dit verlies, er zat meer in. We zaten er tegen het eind een beetje doorheen, bijna negentig minuten met tien man vergde veel van onze krachten. Toch moeten we zorgen dat de slordigheden er achterin uitgaan. Daar moeten we nog beter aan werken. Al met al kijk ik toch terug op een goede wedstrijd. Het spel was goed en we creëerden veel kansen."

De aanvoerder van Legmeervogels ziet de net begonnen competitie positief in. "We hebben grotendeels een nieuwe jeugdige groep met een nieuwe trainer. Elke week worden we beter, de resultaten komen vanzelf. Kijken hoever we komen, als we eindigen onderin het linkerrijtje hebben we het goed gedaan. En wie weet komen we in een sterke flow en kunnen we gaan voor een periodetitel."

Verschut (foto) ziet in AGB, SDZ en Fortuna Wormerveer de belangrijkste kandidaten voor de titel in 1A. Laatste club is aanstaande zondag de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van Legmeervogels. Verschut: "Fortuna Wormerveer wil na de degradatie snel terug naar de hoofdklasse. Ze hebben ongeveer nog het zelfde team als twee, drie jaar geleden, dus ga er maar vanuit dat ze sterk voor de dag zullen komen. Aan ons om zondag iets te laten zien voor eigen publiek, we maken zeker een kans."

Wedstrijdinfo: Hans Heere (LMV).

Opstelling Legmeervogels:
Folke Maenhout, Daley Venghous (rood), Sven van Beek, Mitchell Verschut (72e Jorick vd Deijl), Kenneth van der Nolk van Gogh, Revelinio Slijters, Otman Lechkar, Mitch Vernooy, Quint Piris, Jasper Burgers (88e Nabik Hassouzi) en Regilio Kranenburg (80e Nick Verschut).

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Michel Bes

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: