Foto: Jaap Maars


Legmeervogels pakt titel met zevenklapper, "Honsbeek juiste trainer voor deze selectie"

13-5-2024, 10.30 uur | LMV kampioen | Door: Klaas Leegwater


(Met video's) Legmeervogels speelt na twee achtereenvolgende degradaties volgend seizoen in de tweede klasse. De ploeg van trainer Jack Honsbeek, vorig jaar zomer terugkeerd op het oude nest, haalde tijdens een gala-voorstelling in eigen huis voor 500 toeschouwers tegen TOB de kampioensschaal van 3B op. Met maar liefst 7-0 werden de Amsterdammers een grote nederlaag toegebracht.

Opvallend detail; de zeven goals werden keurig verdeeld. Youri Habing (strafschop), Camiel Schouten, Lars van Beek, Jordi Holt, Kenneth van der Kolk van Gogh, Derk Streefkerk en Mika de Jeer waren de doelpuntenmakers.

De winst bracht de Uithoornse formatie op een puntentotaal van 54 punten en bijna 70 goals. Daarmee is Legmeervogels twee wedstrijden voor het competitieslot onbereikbaar geworden voor enig overgebleven concurrent Amstelveen.

Sigaar, feest en champagne
Ver voor het einde van de wedstrijd op het sfeervolle sportpark werd door de technische staf en reservspelers al een voorschot genomen op het kampioensfeest. Onder meer trainer Honsbeek stak een grote sigaar op, champagneflessen werden al aangereikt.

  Foto: Jaap Maars

Op het moment dat arbiter De Vries afloot vlogen alles en iedereen van selectie en begeleiding elkaar in de armen. Er werd kwistig met champagne gespoten, gedanst en gefeest rond de middencirkel en voluit meegezongen met het clublied dat uit de snel aangerukte mobiele geluidsinstallatie schalde. "Wij zijn Legmeervooogelsss...."

"Moeilijke zaken"
Trainer Honsbeek reageerde emotioneel op de titel: "Het was een moeilijk taak, met moeilijke zaken die speelde bij de club. En met jeudige spelers die geen voetbalervaring hebben op dit niveau. Ik ben trots op de ploeg, vanaf februari zo vaak de nul gehouden en heel dominant gespeeld. Dan is dit vandaag de beloning."

Een beloning had even later ook de spelergroep in petto voor Honsbeek. De oefenmeester werd met een lachend gezicht in de sloot vlakbij het kleedlokaal gegooid. Hij was op deze feestelijke dag voor Legmeervogels niet de enige. Vrijwel de gehele selectie en begeleiding liep, vrijwillig of niet, een nat pak op.

  Foto: Jaap Maars

Vertrek doelman Wenink
Een aantal spelers uit te selectie gaan stoppen of vertrekken. Onder meer Jordi Holt en Mitchell Verschut stoppen, doelman Carlito Wenink vertrekt. Aanvaller en clubtopscorer Lars van Beek heeft toegezegd ook volgend seizoen het geelblauw te dragen.

Voorzitter Frank den Butter liep met een grote glimlach rond. Tegen lokale zender Rick FM: "Twee keer degraderen heeft zijn weerslag gehad op de club, als je nu de de weg omhoog weer inzet is dat prachtig. En ik wordt heel blij als je ziet dat we dit doen met alleen maar eigen jongens uit Uithoorn."

"Honsbeek de juiste trainer"
Technisch manager Henny Snel, die na volgend seizoen na veertien jaar een andere functie gaat bekleden, was uiteraard ook verheugd met de promotie. "Ik ben super trots op deze selectie. Blij dat ik Jack Honsbeek vorig jaar heb gevraagd om in te stappen bij Legmeervogels om aan een jong nieuw elftal te bouwen. Ik was en ben ervan overtuigd dat hij daar de juiste trainer voor is. Dat het na een seizoen al zo goed uitpakt is heel mooi", vertelde Snel tegen Rick FM.

Bekijk drie video's. Feestvreugde op veld, gesprek met trainer Honsbeek, en reactie spelers.

De 5-0 van Kenneth van der Nolk van GoghUitslagen/Standen 3B

Reageer


Deel dit artikel: