Selectie Legmeervogels maakt switch naar zaterdagvoetbal

6-7-'21 18.00 uur | Selectie LMV | Door: Klaas Leegwater

De zondagselectie van eersteklasser Legmeervogels speelt vanaf seizoen 2022/2023 op de zaterdag. Dit werd gisteren besloten tijdens een ingelaste Algemene Ledenvergadering in de kantine van de Uithoornse club. Het voorstel werd unaniem aangenomen.

De beslissing om te switchen van speeldag kwam niet uit de lucht vallen. Al langer gingen er geluiden in Uithoorn rond dat de geelblauwen een overstap overwogen, voor het laatste en beslissende zetje zorgde de KNVB die een paar maanden geleden bekendmaakte dat clubs die vanaf 2022 van speeldag wisselen mogen starten op hetzelfde niveau als voor de overstap.

Belemmering verdwenen
"Een belangrijke belemmering was daarmee verdwenen. Beginnen in de vierde klasse wil natuurlijk niemand als je van de eerste klasse komt", vertelt vice-voorzitter Frank den Butter (foto).

"Nu was er een andere situatie, uit onderzoek binnen de club bleek dat het merendeel van de leden en vrijwilligers voorstander is van een overstap. We denken dat voetballen op de zaterdag voor iedereen aantrekkelijker is. En voor de hoofdmacht meer regionale duels."

Bij Legmeervogels speelde het tweede zondagteam (spelers O23) sinds dit seizoen al op zaterdag. De overige vijf zondagteams kunnen op zondag blijven voetballen. Den Butter: "We laten die keuze aan hen. Ze mogen ook meeverhuizen. Qua accommodatie kunnen we het op zaterdag aan, al zal het met de uitbreiding van het aantal elftallen af en toe een beetje passen en meten worden wat betreft kleedkamer- en veldindeling."

Het huidige eerste zaterdagteam (vriendenteam) dat uitkomt in de vierde klasse zal vanaf 2022 in de reserveklasse gaan spelen als Legmeervogels 2.

RKDES
In de regio Aalsmeer is Legmeervogels de eerste vereniging die over ruim een jaar gaat veranderen van speeldag. Bij derdeklasser RKDES worden verkennende gesprekken gevoerd met de leden over de voor- en nadelen van een overstap van zondag naar zaterdag als speeldag. Bij KDO in de Kwakel is het onderwerp zover bekend (nog) niet aan de orde.

Iets verder weg in Nieuwveen besloot derdeklasser Nicolaas Boys begin april om met de selectie de zondag als speeldag vaarwel te zeggen. Nicolaas Boys zal komend seizoen moeten starten in de zaterdag-vierde klasse, een paar weken na het besluit en de aanvraag rond was voerde de KNVB horizontaal overstappen vanaf 2022 in.

Clubs die willen overstappen naar een andere speeldag vanaf seizoen 2022/2023 moeten dit voor 1 oktober van dit jaar aangeven. Horizontaal overstappen van speeldag.

Aanvallers Piris en Kranenburg weg
Legmeervogels is voor volgend seizoen de halve aanvalslinie kwijtgeraakt aan andere clubs. Grootste aderlating zijn de talentvolle spitsen Regilio Kranenburg (FC Abcoude) en Quint Piris (foto) die naar zijn vorige club RODA'23 terugkeert. Piris kwam in 2019 over uit Bovenkerk en scoorde in zijn eerste seizoen in het geelblauw vijfmaal. Piris kampte in Uithoorn een paar keer met een langdurige blessure.

Ook de aanvallend ingestelde Romello Austin (HBOK) en Jumario Lith (SDZ) hebben de Uithoornse eersteklasser verlaten. Daarnaast spelen centrale verdediger Max Versteeg (JOS/Watergraafsmeer) en middenvelders Othman Lechkar (DSOV) en Elroy Tuur (EDO) volgend seizoen in een ander clubshirt.

Tegenover het vertrek van zeven spelers staat de komst van aanvallers Veirano Slager (FC Almere), Jerry Osei (asc Waterwijk) en Miquel Welles (Batavia '90), middenvelders Randill Verwey (JOS/Wgrfsm), Mohammed Diouri en Hillyano van Loon (beiden FC De Bilt).

Uit de het team onder 23 stromen Jaimy de Block en Stan Tjassens door naar de selectie. En uit onder 19 Dimitri Fiene.

Oefenprogramma
vr 6 en zo 8 augustus toernooi JOS/Watergraafsmeer
-Purmersteijn-LMV en Velsen-LMV
za 14/8, 14.30 uur: LMV-EDO
di 24/8, 19.30 uur: FCA za-LMV
di 28/8, 14.30 uur: LMV-CSW
4/5 september: start districtsbeker
26 september: start competitie.

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel: